Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek sezamkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1416217" data-attributes="member: 692"><p>Składniki:</p><p>200 g sezamu </p><p>3 łyżki miodu</p><p>2 łyżki masła</p><p>1 - 2 łyżeczki mielonego sumaku z tymiankiem ( w proporcji 1:1)</p><p>1 opakowanie ( 100 g) cykaty</p><p></p><p>1 wafel ( andrut) na spód.</p><p></p><p>Na suchej patelni podprażyć na złoto sezam , dodać miód i masło oraz kandyzowaną skórkę którą moja babcia nazywała &#8222;cykata&#8221;. </p><p>Jasnozielone, przezroczyste niemal kosteczki o cytrusowym aromacie kupuję gotowe – pod niemiecką nazwą sukkade.</p><p>Powolutku dodać mielony sumak z tymiankiem, by zagrała nuta aromatu.</p><p>Wysmażyć do odpowiedniej gęstości i wylać na wafel.</p><p></p><p>[ATTACH=full]81467[/ATTACH]</p><p></p><p>PS. Kto powiedział, że sezamkowy tylko na Wielkanoc? Margot, mam rację?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1416217, member: 692"] Składniki: 200 g sezamu 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 1 - 2 łyżeczki mielonego sumaku z tymiankiem ( w proporcji 1:1) 1 opakowanie ( 100 g) cykaty 1 wafel ( andrut) na spód. Na suchej patelni podprażyć na złoto sezam , dodać miód i masło oraz kandyzowaną skórkę którą moja babcia nazywała „cykata”. Jasnozielone, przezroczyste niemal kosteczki o cytrusowym aromacie kupuję gotowe – pod niemiecką nazwą sukkade. Powolutku dodać mielony sumak z tymiankiem, by zagrała nuta aromatu. Wysmażyć do odpowiedniej gęstości i wylać na wafel. [ATTACH=full]81467[/ATTACH] PS. Kto powiedział, że sezamkowy tylko na Wielkanoc? Margot, mam rację? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek sezamkowy
Top
Bottom