Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek z glazurą pomarańczową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 677362" data-attributes="member: 8029"><p>Potrzebne 2 blaty ciasta kruchego,które po ostudzeniu przekładamy np. powidłami śliwkowymi.</p><p></p><p>Glazura:3-4 pomarańcze</p><p> 1 szklanka cukru</p><p> 2 szczypty kwasku cytrynowego</p><p> 1/2 szklanki wody + woda do gotowania</p><p></p><p>Pomarańcze bardzo dokładnie umyć,nakłuć w kilku miejscach szpikulcem, zalać zimną wodą i gotować do miękkości- ok.30 minut.Następnie wyjąć, ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa.</p><p></p><p>Syrop:cukier zagotować z 1/2 szklanki wody.Gotować aż będzie klarowny.</p><p></p><p>Do syropu dodajemy zmielone pomarańcze i smażymy na wolnym ogniu aż zgęstnieje.Na koniec dodajemy odrobinę kwasku.Gotową glazurę nakładamy na spód i dowolnie dekorujemy.Ja osobiście polecam - całość po udekorowaniu ,zalać galaretką pomarańczową,ewentualnie cytrynową-rozpuszczoną w mniejszej ilości wody niż stoi w przepisie.Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 677362, member: 8029"] Potrzebne 2 blaty ciasta kruchego,które po ostudzeniu przekładamy np. powidłami śliwkowymi. Glazura:3-4 pomarańcze 1 szklanka cukru 2 szczypty kwasku cytrynowego 1/2 szklanki wody + woda do gotowania Pomarańcze bardzo dokładnie umyć,nakłuć w kilku miejscach szpikulcem, zalać zimną wodą i gotować do miękkości- ok.30 minut.Następnie wyjąć, ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Syrop:cukier zagotować z 1/2 szklanki wody.Gotować aż będzie klarowny. Do syropu dodajemy zmielone pomarańcze i smażymy na wolnym ogniu aż zgęstnieje.Na koniec dodajemy odrobinę kwasku.Gotową glazurę nakładamy na spód i dowolnie dekorujemy.Ja osobiście polecam - całość po udekorowaniu ,zalać galaretką pomarańczową,ewentualnie cytrynową-rozpuszczoną w mniejszej ilości wody niż stoi w przepisie.Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek z glazurą pomarańczową
Top
Bottom