Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
MAZUREK Z MASĄ KAJMAKOWĄ O SMAKU CHAŁWY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dorka" data-source="post: 269104" data-attributes="member: 60"><p>MAZUREK Z MASĄ KAJMAKOWĄ O SMAKU CHAŁWY</p><p></p><p>Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 1 godz Pieczenie: 20 min</p><p></p><p></p><p>Na 12 porcji</p><p></p><p>2 szkl mąki</p><p>4/5 kostki margaryny</p><p>2 żółtka</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>sól</p><p>1/3 szkl cukru pudru</p><p>puszka słodzonego mleka skondensowanego</p><p>20 dag chałwy</p><p>polewa czekoladowa</p><p></p><p>Porcja 380 kalorii</p><p></p><p>Mąkę posiekać ze szczyptą soli i margaryną. Dodać cukier, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. </p><p>Puszkę mleka wstawić do garnka ż zimną wodą, gotować na małym ogniu godzinę od zawrzenia.</p><p>Ciasto rozwałkować na 2 kwadraty, boki założyć do środka, by powstały wyższe brzegi. Piec na złoto 15-20 minut w temp. 200&ordm;C.</p><p>Puszkę otworzyć, gdy przestygnie, zgęstniałe mleko zmiksować z pokruszoną chałwą. Masę wyłożyć na kruche spody. Polewą czekoladową zrobić napis. Mazurek można ozdobić elementami z masy marcepanowej</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dorka, post: 269104, member: 60"] MAZUREK Z MASĄ KAJMAKOWĄ O SMAKU CHAŁWY Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 1 godz Pieczenie: 20 min Na 12 porcji 2 szkl mąki 4/5 kostki margaryny 2 żółtka 2 łyżki śmietany sól 1/3 szkl cukru pudru puszka słodzonego mleka skondensowanego 20 dag chałwy polewa czekoladowa Porcja 380 kalorii Mąkę posiekać ze szczyptą soli i margaryną. Dodać cukier, żółtka i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. Puszkę mleka wstawić do garnka ż zimną wodą, gotować na małym ogniu godzinę od zawrzenia. Ciasto rozwałkować na 2 kwadraty, boki założyć do środka, by powstały wyższe brzegi. Piec na złoto 15-20 minut w temp. 200ºC. Puszkę otworzyć, gdy przestygnie, zgęstniałe mleko zmiksować z pokruszoną chałwą. Masę wyłożyć na kruche spody. Polewą czekoladową zrobić napis. Mazurek można ozdobić elementami z masy marcepanowej [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
MAZUREK Z MASĄ KAJMAKOWĄ O SMAKU CHAŁWY
Top
Bottom