- Gru 31, 2012
- 238
- 0
- 0
Medaliony z ziemniaków ... z kiełbasą i chili
Składniki:
- ziemniaki (mogą być wczorajsze )
- kiełbasa lub boczek wędzony (wedle uznania )
- papryka chili
- pieprz i sól
- wafel w dużych plastrach
- jajko i bułka tarta do panierki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Świeże przepuszczamy prze praskę a wczorajsze przez maszynkę do mielenia. Pure mieszamy z lekko podsmażoną kiełbasą lub boczkiem pokrojonym w kosteczkę i papryczką chili. Nakładamy na plaster wafla i czekamy 5 minut aż zmięknie. Gdy ziemniaki są świeżo gotowane i ciepłe trwa to parę chwil. Zawijamy i kroimy w plastry które następnie panierujemy i smażymy.
W przepisie możemy zastosować różne dodatki jakie zalegają nam w lodówce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno, z wszelkiego rodzaju sosami.
Smacznego.
http://sepichce.blogspot.com/2013/02/medal...ziemniakow.html
Smacznego
Składniki:
- ziemniaki (mogą być wczorajsze )
- kiełbasa lub boczek wędzony (wedle uznania )
- papryka chili
- pieprz i sól
- wafel w dużych plastrach
- jajko i bułka tarta do panierki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Świeże przepuszczamy prze praskę a wczorajsze przez maszynkę do mielenia. Pure mieszamy z lekko podsmażoną kiełbasą lub boczkiem pokrojonym w kosteczkę i papryczką chili. Nakładamy na plaster wafla i czekamy 5 minut aż zmięknie. Gdy ziemniaki są świeżo gotowane i ciepłe trwa to parę chwil. Zawijamy i kroimy w plastry które następnie panierujemy i smażymy.
W przepisie możemy zastosować różne dodatki jakie zalegają nam w lodówce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno, z wszelkiego rodzaju sosami.
Smacznego.
http://sepichce.blogspot.com/2013/02/medal...ziemniakow.html
Smacznego

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: