- Lut 26, 2007
- 348
- 0
- 0
Składniki jak na kotlety mielone
Następnie bierzemy np szklankę i wykrawamy medaliony
Ostrożnie bierzemy medalion z deski i mokrą ręka wygładzamy brzegi. Odkładamy na talerz
Następie obtaczamy w mące i smażymy.
Ja podaję z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.
A także robię sos zasmażkowy.
Zlewam oliwę aby było jej tylko tylko. Wsypuję mąkę na gorący tłuszcz szybko mieszam aby nie zrobiły się grudki. Dolewam rosołu, lub wody (wtedy dodaję kostkę rosołową i przyprawiam). Do tego dodaję czosnek (tak rozsądnie) oraz koncentrat pomidorowy (dosłownie ze dwie łyzeczki.
Smacznego
- mieso mielone - w zal. ile nam potrzeba, przyjmijmy, ze ok. 0,5kg tak na dwa obiady dla rodziny
- jedna "sucha" bułka namoczona w zimnej wodzie
- żółtko
- warzywa: cebula lub por (pokrojone w kostkę lub zmielone), tutaj nie dodaję, ale jak robię prawdziwe mielone to dodaje jeszcze zmiksowaną marchewkę, selera, lub ostatnio cukinię.
- przyprawy: sol, pieprz, papryka słodka, vegeta lub substytut, trochę czosnku w przyprawie lub w realu i wielu innych rzeczy do smaku (duza dowolnośc)

Następnie bierzemy np szklankę i wykrawamy medaliony

Ostrożnie bierzemy medalion z deski i mokrą ręka wygładzamy brzegi. Odkładamy na talerz

Następie obtaczamy w mące i smażymy.
Ja podaję z ziemniakami lub ryżem oraz z surówką.
A także robię sos zasmażkowy.
Zlewam oliwę aby było jej tylko tylko. Wsypuję mąkę na gorący tłuszcz szybko mieszam aby nie zrobiły się grudki. Dolewam rosołu, lub wody (wtedy dodaję kostkę rosołową i przyprawiam). Do tego dodaję czosnek (tak rozsądnie) oraz koncentrat pomidorowy (dosłownie ze dwie łyzeczki.

Smacznego

