Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Meksykańska zupa z avocado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 9816" data-attributes="member: 62"><p>3 dojrzałe avocado</p><p>1 limonka</p><p>kilka pomidorków koktajlowych lub 2 średnie pomidory</p><p>1-2 czerwone papryczki chilli</p><p>1-2 ząbki czosnku</p><p>3 cebulki dymki</p><p>nachos (np. serowe)</p><p>kawałek sera cheddar lub innego pikantnego sera żółtego</p><p>sól, pieprz</p><p>około 500 ml bulionu z warzyw lub z kury (może być z kostki)</p><p>kwaśna gęsta śmietana lub jogurt naturalny</p><p>pęczek kolendry</p><p>odrobina oliwy z oliwek</p><p></p><p>Avocado przeciąć na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć. Miąższ rozgnieść widelcem na miazgę, skropić sokiem z całej (lub połowy) limonki, aby nie ściemniał, przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie. Następnie papryczkę, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pociąć w cieniutkie paseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryczkę i czosnek krotko podsmażyć na oliwie. Cebulkę, papryczkę i czosnek przełożyć do avocado. Zalać około 500 ml gorącego bulionu (jeśli z kostki, należy go wcześniej rozpuścić w 500 ml wrzątku). Dokładnie wymieszać. przyprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, zaś jeśli dysponujemy normalnymi pomidorami, należy obrać je ze skorki i pokroić na mniejsze kawałki. Zupę wymieszać z duża łyżką śmietany lub jogurtu.</p><p>Do każdej z miseczek nałożyć kilka cząstek pomidora. Nałożyć porcje zupy. Następnie ułożyć na nich nachos i posypać startym żółtym serem. Wstawić na moment do nagrzanego piekarnika lub do mikrofalówki, aby ser się stopił. Posypać posiekaną kolendrą. Od razu podawać. Smacznego!!!</p><p></p><p>Zupy nie należy gotować, gdyż wówczas avocado traci swój smak.</p><p>Zupę można również przygotować w wersji z surową cebulką, czosnkiem i papryczką. Wówczas musza być one bardzo drobno posiekane.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 9816, member: 62"] 3 dojrzałe avocado 1 limonka kilka pomidorków koktajlowych lub 2 średnie pomidory 1-2 czerwone papryczki chilli 1-2 ząbki czosnku 3 cebulki dymki nachos (np. serowe) kawałek sera cheddar lub innego pikantnego sera żółtego sól, pieprz około 500 ml bulionu z warzyw lub z kury (może być z kostki) kwaśna gęsta śmietana lub jogurt naturalny pęczek kolendry odrobina oliwy z oliwek Avocado przeciąć na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć. Miąższ rozgnieść widelcem na miazgę, skropić sokiem z całej (lub połowy) limonki, aby nie ściemniał, przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie. Następnie papryczkę, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pociąć w cieniutkie paseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Papryczkę i czosnek krotko podsmażyć na oliwie. Cebulkę, papryczkę i czosnek przełożyć do avocado. Zalać około 500 ml gorącego bulionu (jeśli z kostki, należy go wcześniej rozpuścić w 500 ml wrzątku). Dokładnie wymieszać. przyprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, zaś jeśli dysponujemy normalnymi pomidorami, należy obrać je ze skorki i pokroić na mniejsze kawałki. Zupę wymieszać z duża łyżką śmietany lub jogurtu. Do każdej z miseczek nałożyć kilka cząstek pomidora. Nałożyć porcje zupy. Następnie ułożyć na nich nachos i posypać startym żółtym serem. Wstawić na moment do nagrzanego piekarnika lub do mikrofalówki, aby ser się stopił. Posypać posiekaną kolendrą. Od razu podawać. Smacznego!!! Zupy nie należy gotować, gdyż wówczas avocado traci swój smak. Zupę można również przygotować w wersji z surową cebulką, czosnkiem i papryczką. Wówczas musza być one bardzo drobno posiekane. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Meksykańska zupa z avocado
Top
Bottom