Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Meksykańska zupa z kukurydzy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 23735" data-attributes="member: 49"><p><strong>Meksykańska zupa z kukurydzy </strong></p><p></p><p>2 puszki kukurydzy konserwowej </p><p>2 średnie cebule </p><p>3 łyżki oleju </p><p>1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy </p><p>2 świeże papryczki chili </p><p>1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki </p><p>1,5 l rosołu (mże być z kostki) </p><p>sól i pieprz do smaku. </p><p></p><p>Cebulę obrać. Pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszane warzywa przesmażyć na gorącym tłuszczu do zeszklenia cebuli. Kukurydzę osączyć i podzielić na 2 części. Pierwszą z nich wymieszać z kurkumą, cebulą i chili. Zalać rosołem. gotować pod przykryciem ok. 15 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać pozostałą kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Posypać zieloną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 23735, member: 49"] [B]Meksykańska zupa z kukurydzy [/B] 2 puszki kukurydzy konserwowej 2 średnie cebule 3 łyżki oleju 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy 2 świeże papryczki chili 1 łyżka posiekanej kolendry lub natki pietruszki 1,5 l rosołu (mże być z kostki) sól i pieprz do smaku. Cebulę obrać. Pokroić w kostkę. Papryczki pozbawić nasion i drobno posiekać. Wymieszane warzywa przesmażyć na gorącym tłuszczu do zeszklenia cebuli. Kukurydzę osączyć i podzielić na 2 części. Pierwszą z nich wymieszać z kurkumą, cebulą i chili. Zalać rosołem. gotować pod przykryciem ok. 15 min. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać pozostałą kukurydzę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Posypać zieloną posiekaną kolendrą lub natką pietruszki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Meksykańska zupa z kukurydzy
Top
Bottom