Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Meksykanski sos czekoladowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 330187" data-attributes="member: 80"><p>Czekolada i cynamon to w Meksyku para nierozlaczna, a rozpuszczenie czekolady w kawie jeszcze wydobywa jej rozkoszny smak. Pyszny dodatek do deserow i lodow (zwlaszcza <a href="http://www.sys21.de/viewtopic.php?p=330185#330185" target="_blank">Lodow kawowo-cynamonowych z Dzikiego Zachodu</a>). Przepis pochodzi z ksiazki &quot;Southwest - The Beautiful Cookbook&quot;. </p><p></p><p>250g gorzkiej lub polgorzkiej czekolady mozliwie najlepszej jakosci, polamanej na kawalki</p><p>1/4 szkl swiezo zaparzonej goracej kawy</p><p>1/2 szkl smietany kremowki</p><p>1/4 lyzeczki cynamonu w proszku</p><p></p><p>Rozpuszczamy czekolade w goracej kawie na malenkim ogniu lub w mikrofalowce, dodajemy smietanke i cynamon i ubijamy trzepaczka, az sos bedzie gladki i lsniacy. </p><p></p><p>Podajemy cieply z ulubionym deserem. Mozna przechowywac w lodowce do tygodnia. Z przepisu wychodzi ok. 375ml sosu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 330187, member: 80"] Czekolada i cynamon to w Meksyku para nierozlaczna, a rozpuszczenie czekolady w kawie jeszcze wydobywa jej rozkoszny smak. Pyszny dodatek do deserow i lodow (zwlaszcza [URL="http://www.sys21.de/viewtopic.php?p=330185#330185"]Lodow kawowo-cynamonowych z Dzikiego Zachodu[/URL]). Przepis pochodzi z ksiazki "Southwest - The Beautiful Cookbook". 250g gorzkiej lub polgorzkiej czekolady mozliwie najlepszej jakosci, polamanej na kawalki 1/4 szkl swiezo zaparzonej goracej kawy 1/2 szkl smietany kremowki 1/4 lyzeczki cynamonu w proszku Rozpuszczamy czekolade w goracej kawie na malenkim ogniu lub w mikrofalowce, dodajemy smietanke i cynamon i ubijamy trzepaczka, az sos bedzie gladki i lsniacy. Podajemy cieply z ulubionym deserem. Mozna przechowywac w lodowce do tygodnia. Z przepisu wychodzi ok. 375ml sosu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Meksykanski sos czekoladowy*
Top
Bottom