Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Melba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497223" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>13 jajek</p><p>2 szkl. cukru</p><p>2 szkl. mąki</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p>2 l mleka</p><p>1 szkl. śmietany</p><p>1 kostka masła roślinnego</p><p>1 szkl. cukru pudru</p><p>1 op. galaretki o dowolnym smaku </p><p>owoce</p><p>1 l wody </p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Upiec biszkopt z 8 jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia. Mleko zagotować. Ubić 5 jajek ze śmietaną i wlać to do gotującego się mleka. Pogotować trochę na małym ogniu, ciągle mieszając. Masę szybko zlać na cedzak wyłożony czystą gazą i pozostawić do odcieknięcia i całkowitego wystygnięcia. Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać serek.</p><p>Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszy krążek wyłożyć połowę masy, ułożyć połowę owoców, na to drugi krążek, resztę masy i resztę owoców. Zalać to rozpuszczoną w gorącej, przegotowanej wodzie i przestudzoną, tężejącą galaretką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497223, member: 65"] składniki 13 jajek 2 szkl. cukru 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 l mleka 1 szkl. śmietany 1 kostka masła roślinnego 1 szkl. cukru pudru 1 op. galaretki o dowolnym smaku owoce 1 l wody sposób przygotowania Upiec biszkopt z 8 jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia. Mleko zagotować. Ubić 5 jajek ze śmietaną i wlać to do gotującego się mleka. Pogotować trochę na małym ogniu, ciągle mieszając. Masę szybko zlać na cedzak wyłożony czystą gazą i pozostawić do odcieknięcia i całkowitego wystygnięcia. Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać serek. Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszy krążek wyłożyć połowę masy, ułożyć połowę owoców, na to drugi krążek, resztę masy i resztę owoców. Zalać to rozpuszczoną w gorącej, przegotowanej wodzie i przestudzoną, tężejącą galaretką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Melba
Top
Bottom