Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mergezy z pikantna cebula
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lis" data-source="post: 518294" data-attributes="member: 626"><p>6 mergezow</p><p>2 duze cebule</p><p>oliwa</p><p>po pol lyzeczki:</p><p>-kuminu</p><p>-czerwonej przyprawy ras al hanout</p><p>-cayenne</p><p>sol, mielony czarny pieprz</p><p></p><p>Cebule pokroic w grube piorka (czyli najpierw na pol, potem jak okolo polcentymetrowe czastki cytrusow, rozdzielic palcami na pojedyncze listki)</p><p>Usmazyc kielbaski na oliwie, zdjac. Na te sama oliwe wrzucic cebule, dodac przyprawy, poddusic kilka minut na wolnym ogniu. Sol dodac pod koniec, zeby cebula nie zmiekla zbyt szybko, a zdazyla przejsc przyprawami. Wlozyc w powrotem kielbaski na patelnie, podgrzac 1-2 minuty.</p><p>To dzisiejsza arabska improwizacja kolacyjna, wyszla nadspodziewanie smaczna. </p><p>Podalam z bagietka tradycyjna, ale mysle, ze moze byc niezle z zielona soczewica albo z ktoras z ciecierzyc Marghe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lis, post: 518294, member: 626"] 6 mergezow 2 duze cebule oliwa po pol lyzeczki: -kuminu -czerwonej przyprawy ras al hanout -cayenne sol, mielony czarny pieprz Cebule pokroic w grube piorka (czyli najpierw na pol, potem jak okolo polcentymetrowe czastki cytrusow, rozdzielic palcami na pojedyncze listki) Usmazyc kielbaski na oliwie, zdjac. Na te sama oliwe wrzucic cebule, dodac przyprawy, poddusic kilka minut na wolnym ogniu. Sol dodac pod koniec, zeby cebula nie zmiekla zbyt szybko, a zdazyla przejsc przyprawami. Wlozyc w powrotem kielbaski na patelnie, podgrzac 1-2 minuty. To dzisiejsza arabska improwizacja kolacyjna, wyszla nadspodziewanie smaczna. Podalam z bagietka tradycyjna, ale mysle, ze moze byc niezle z zielona soczewica albo z ktoras z ciecierzyc Marghe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mergezy z pikantna cebula
Top
Bottom