Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Metrowiec cytrynowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688221" data-attributes="member: 7658"><p><u>Biszkopt:</u></p><p></p><p><strong>8 jajek</strong></p><p><strong>35 dag cukru </strong></p><p><strong>40 dag mąki</strong></p><p><strong>15 łyżek oleju</strong></p><p><strong>10 łyżek ciepłej wody</strong></p><p><strong>2 łyżki kakao</strong></p><p><strong>1 łyżeczka proszku do pieczenia </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. żółtka utrzeć z cukrem </strong></p><p><strong>2.Ciągle ucierając mase żółtkową dodawać na przemian olej i ciepłą wode</strong></p><p><strong>3.Dosypywać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , nadal ucierać.</strong></p><p><strong>4. Ubić pianę z białek , dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać drewnianą łyżką </strong></p><p><strong>5.Podzielić ciasto na 2 części , do jednej dodać kakao.</strong></p><p><strong>6.Piec ciasta osobno w wąskich foremkach w temp. 180 st. przez około 1 godzine. </strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24378[/ATTACH] </p><p></p><p></p><p><strong>7.Kiedy ciasto ostygnie, pokroić w kromki</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24379[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><u>Masa:</u></p><p></p><p><strong>4 szklanki mleka </strong></p><p><strong>1 szklanka cukru</strong></p><p><strong>cukier waniliowy</strong></p><p><strong>3 łyżki mąki pszennej</strong></p><p><strong>3 łyżki mąki ziemniaczanej</strong></p><p><strong>1 budyń cytrynowy ( może byc śmietankowy)</strong></p><p><strong>kostka masła</strong></p><p><strong>kostka margaryny ( najlepsza jest ,,Kaśka,,)</strong></p><p><strong>sok z połowy cytryny </strong></p><p></p><p><u>Masa:</u></p><p></p><p><strong>3 szklanki mleka zagotować z cukrem. pozostałą szklankę mleka wymieszać z budyniem, mąką pszenną i ziemniaczaną . Dodać do gotującego mleka, zagotować.</strong></p><p><strong>Margaryne z masłem utrzeć dodając ostudzony budyń i pomału wlewając sok z cytryny ( ciągle ucierać) .</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kromki ciasta układać na przemian . Przekładać masą </strong></p><p><strong>pozostałą masą posmarować ciasta, jedno można posypac kokosem a drugie gorzką czekoladą </strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]24380[/ATTACH] </p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]24381[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong><u>KROIĆ PO SKOSIE!!!</u></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688221, member: 7658"] [U]Biszkopt:[/U] [B]8 jajek 35 dag cukru 40 dag mąki 15 łyżek oleju 10 łyżek ciepłej wody 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. żółtka utrzeć z cukrem 2.Ciągle ucierając mase żółtkową dodawać na przemian olej i ciepłą wode 3.Dosypywać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , nadal ucierać. 4. Ubić pianę z białek , dodać do ciasta i bardzo delikatnie wymieszać drewnianą łyżką 5.Podzielić ciasto na 2 części , do jednej dodać kakao. 6.Piec ciasta osobno w wąskich foremkach w temp. 180 st. przez około 1 godzine. [/B] [ATTACH=full]24378[/ATTACH] [B]7.Kiedy ciasto ostygnie, pokroić w kromki[/B] [ATTACH=full]24379[/ATTACH] [U]Masa:[/U] [B]4 szklanki mleka 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń cytrynowy ( może byc śmietankowy) kostka masła kostka margaryny ( najlepsza jest ,,Kaśka,,) sok z połowy cytryny [/B] [U]Masa:[/U] [B]3 szklanki mleka zagotować z cukrem. pozostałą szklankę mleka wymieszać z budyniem, mąką pszenną i ziemniaczaną . Dodać do gotującego mleka, zagotować. Margaryne z masłem utrzeć dodając ostudzony budyń i pomału wlewając sok z cytryny ( ciągle ucierać) . Kromki ciasta układać na przemian . Przekładać masą pozostałą masą posmarować ciasta, jedno można posypac kokosem a drugie gorzką czekoladą [/B] [ATTACH=full]24380[/ATTACH] [ATTACH=full]24381[/ATTACH] [B][U]KROIĆ PO SKOSIE!!![/U][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Metrowiec cytrynowy
Top
Bottom