- Wrz 17, 2008
- 1,675
- 26
- 48

1 kg miesa mielonego
2 papryki(jaka kto ma) pokrojone w kostke
2 ziemniaki pokrojone w kostke
2 marchewki pokrojone w ukosne talarki
1 spora cebula pokrojona w kostke
3 zabki czosnku przecisniete przez praske
1 puszka czerwonej fasoli
kilka lyzek kukurydzy (coby nie bylo za slodko)
2-3 lyzki przecieru pomidorowego
prowansalskie ziola
tabasco, sol, pieprz
1 lyzka masla
Na masle podduszamy cebulke i czosnek, dodajemy mieso i podsmazamy az mieso ladnie sie rozdrobni. Zalewamy woda lub rosolkiem. (U mnie zawsze to jest woda) Dodajemy marchewke i ziemniaki, a za chwile gdy marchewka lekko zmieknie dorzucamy papryke, fasole, kukurydze. Zagotowujemy. Gdy twarde warzywa beda juz miekkie dodajemy przecier, ziola i przyprawy. Doprawiamy dosc ostro.
Nie wiem czy w zupie meksykanskiej powinny byc ziemniaki ale w mojej sa.
Przepis jest mieszanka wielu przepisow znalezionych w internecie. Nie potrafie podac dokladnego zrodla.