Mexicana

ajaj

Active member
Wrz 17, 2008
1,675
26
48
DSC_0098.JPG

1 kg miesa mielonego
2 papryki(jaka kto ma) pokrojone w kostke
2 ziemniaki pokrojone w kostke
2 marchewki pokrojone w ukosne talarki
1 spora cebula pokrojona w kostke
3 zabki czosnku przecisniete przez praske
1 puszka czerwonej fasoli
kilka lyzek kukurydzy (coby nie bylo za slodko)
2-3 lyzki przecieru pomidorowego
prowansalskie ziola
tabasco, sol, pieprz
1 lyzka masla

Na masle podduszamy cebulke i czosnek, dodajemy mieso i podsmazamy az mieso ladnie sie rozdrobni. Zalewamy woda lub rosolkiem. (U mnie zawsze to jest woda) Dodajemy marchewke i ziemniaki, a za chwile gdy marchewka lekko zmieknie dorzucamy papryke, fasole, kukurydze. Zagotowujemy. Gdy twarde warzywa beda juz miekkie dodajemy przecier, ziola i przyprawy. Doprawiamy dosc ostro.

Nie wiem czy w zupie meksykanskiej powinny byc ziemniaki ale w mojej sa.
Przepis jest mieszanka wielu przepisow znalezionych w internecie. Nie potrafie podac dokladnego zrodla.

 

Załączniki

  • DSC_0098.JPG
    DSC_0098.JPG
    216.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy