Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Mexicana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ajaj" data-source="post: 1249544" data-attributes="member: 10861"><p>[ATTACH=full]70621[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg miesa mielonego </p><p>2 papryki(jaka kto ma) pokrojone w kostke</p><p>2 ziemniaki pokrojone w kostke</p><p>2 marchewki pokrojone w ukosne talarki</p><p>1 spora cebula pokrojona w kostke</p><p>3 zabki czosnku przecisniete przez praske</p><p>1 puszka czerwonej fasoli</p><p>kilka lyzek kukurydzy (coby nie bylo za slodko) </p><p>2-3 lyzki przecieru pomidorowego</p><p>prowansalskie ziola</p><p>tabasco, sol, pieprz</p><p>1 lyzka masla</p><p></p><p>Na masle podduszamy cebulke i czosnek, dodajemy mieso i podsmazamy az mieso ladnie sie rozdrobni. Zalewamy woda lub rosolkiem. (U mnie zawsze to jest woda) Dodajemy marchewke i ziemniaki, a za chwile gdy marchewka lekko zmieknie dorzucamy papryke, fasole, kukurydze. Zagotowujemy. Gdy twarde warzywa beda juz miekkie dodajemy przecier, ziola i przyprawy. Doprawiamy dosc ostro.</p><p></p><p>Nie wiem czy w zupie meksykanskiej powinny byc ziemniaki ale w mojej sa.</p><p>Przepis jest mieszanka wielu przepisow znalezionych w internecie. Nie potrafie podac dokladnego zrodla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ajaj, post: 1249544, member: 10861"] [ATTACH=full]70621[/ATTACH] 1 kg miesa mielonego 2 papryki(jaka kto ma) pokrojone w kostke 2 ziemniaki pokrojone w kostke 2 marchewki pokrojone w ukosne talarki 1 spora cebula pokrojona w kostke 3 zabki czosnku przecisniete przez praske 1 puszka czerwonej fasoli kilka lyzek kukurydzy (coby nie bylo za slodko) 2-3 lyzki przecieru pomidorowego prowansalskie ziola tabasco, sol, pieprz 1 lyzka masla Na masle podduszamy cebulke i czosnek, dodajemy mieso i podsmazamy az mieso ladnie sie rozdrobni. Zalewamy woda lub rosolkiem. (U mnie zawsze to jest woda) Dodajemy marchewke i ziemniaki, a za chwile gdy marchewka lekko zmieknie dorzucamy papryke, fasole, kukurydze. Zagotowujemy. Gdy twarde warzywa beda juz miekkie dodajemy przecier, ziola i przyprawy. Doprawiamy dosc ostro. Nie wiem czy w zupie meksykanskiej powinny byc ziemniaki ale w mojej sa. Przepis jest mieszanka wielu przepisow znalezionych w internecie. Nie potrafie podac dokladnego zrodla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Mexicana
Bottom