Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mielone z niespodzianką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 808204" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>80 dag mielonego mięsa wieprzowego</p><p>czerstwa kajzerka</p><p>0,5 szkl. mleka</p><p>cebula</p><p>5 kostek dyni w occie lub papryki</p><p>12 dag żółtego sera, podlaski</p><p>10 dag szynki wędzonej</p><p>jajko</p><p>0,5 szkl. bułki tartej</p><p>4 łyżki oleju</p><p>1 łyżka ketchupu</p><p>0,5 łyżeczki mielonego pieprzu</p><p>sól</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. W misce połączyć mięso, kajzerkę, jajko, cebulę, pieprz, sól i dobrze wyrobić.</p><p>2. Następnie podielić na 10 porcji i z każdej uformować cienki placuszek.</p><p>3. Ser pokroić na 15 plasterków, a szynkę na 10 - muszą być mniejsze niż kotlety. Na każdym z pięciu placuszków położyć plasterek szynki, plasterek sera, kostkę dyni, znowu ser i szynkę, a następnie przykryć wszystko drugim placuszkiem.</p><p>4. Brzegi dokładnie zlepić i uformować owalny kotlet. Będzie ich 5. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Najlepiej zrumienić je z obu stron, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i smażyć 25-30 minut.</p><p>5. Pozostałe plasterki sera przekroić na pół. Na 3 minuty przed końcem smażenia na każdym kotlecie położyć kleks z ketchupu, a na wierzchu paski z sera. Przykryć patelnię. Gotowe kotlety można ozdobić natką pietruszki.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 808204, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 80 dag mielonego mięsa wieprzowego czerstwa kajzerka 0,5 szkl. mleka cebula 5 kostek dyni w occie lub papryki 12 dag żółtego sera, podlaski 10 dag szynki wędzonej jajko 0,5 szkl. bułki tartej 4 łyżki oleju 1 łyżka ketchupu 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól [B]Wykonanie:[/B] 1. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. W misce połączyć mięso, kajzerkę, jajko, cebulę, pieprz, sól i dobrze wyrobić. 2. Następnie podielić na 10 porcji i z każdej uformować cienki placuszek. 3. Ser pokroić na 15 plasterków, a szynkę na 10 - muszą być mniejsze niż kotlety. Na każdym z pięciu placuszków położyć plasterek szynki, plasterek sera, kostkę dyni, znowu ser i szynkę, a następnie przykryć wszystko drugim placuszkiem. 4. Brzegi dokładnie zlepić i uformować owalny kotlet. Będzie ich 5. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Najlepiej zrumienić je z obu stron, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i smażyć 25-30 minut. 5. Pozostałe plasterki sera przekroić na pół. Na 3 minuty przed końcem smażenia na każdym kotlecie położyć kleks z ketchupu, a na wierzchu paski z sera. Przykryć patelnię. Gotowe kotlety można ozdobić natką pietruszki. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mielone z niespodzianką
Top
Bottom