Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mięsny tort z włoskim akcentem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1377958" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Mięsny tort z włoskim akcentem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]79076[/ATTACH]</p><p></p><p>250 g szpinaku</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 czerwona papryka</p><p>4 łyżki oliwki</p><p>500 g wołowego mięsa mielonego</p><p>po kopiastej łyżeczce soli i pieprzu</p><p>płat ciasta francuskiego</p><p>200 g Mascarpone</p><p>100 ml mleka i śmietany</p><p>2 jajka i 1 żółtko</p><p></p><p>1. Jeżeli posiadamy świeży szpinak to go 3 minuty w osolonej wodzie gotujemy a następnie mocno odciskamy. Jeżeli posiadamy mrożony to rozmrażamy i mocno odciskamy.</p><p>2. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w drobną kostkę.</p><p>3. Rozgrzewamy olej, dodajemy mielone wołowe , rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę , czosnek oraz sól i pieprz. Wszystko przez 5 minut smażymy a na koniec dodajemy szpinak i jeszcze następne 5 minut dusimy. Następnie potrawę chłodzimy.</p><p>4. Przygotowujemy formę do tatr. Na niej układamy ciasto francuskie, nakłuwamy widelcem i na nie wsypujemy mięso.</p><p>5. Mleko, śmietanę, jajka i żółtko mieszamy na jednolitą masę ,solimy i pieprzymy, następnie wlewamy na mielone mięso. Ma samą górę kładziemy kleksy z mascarpone (najlepiej pomieszane z odrobiną gorgonzola)</p><p>6. Pieczemy w temp 200 przez 30 minut</p><p></p><p>Ps.1 Wspaniale smakuje na ciepło jak i na zimno.</p><p>Ps.2 Potrawa pochodzi z - annemarie wildeisen s KOCHEN <a href="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/italienische-hackfleischtorte/" target="_blank">http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...ckfleischtorte/</a> ( znacznie lepsze zdjęcie)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1377958, member: 140"] [SIZE=14][B]Mięsny tort z włoskim akcentem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]79076[/ATTACH] 250 g szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 łyżki oliwki 500 g wołowego mięsa mielonego po kopiastej łyżeczce soli i pieprzu płat ciasta francuskiego 200 g Mascarpone 100 ml mleka i śmietany 2 jajka i 1 żółtko 1. Jeżeli posiadamy świeży szpinak to go 3 minuty w osolonej wodzie gotujemy a następnie mocno odciskamy. Jeżeli posiadamy mrożony to rozmrażamy i mocno odciskamy. 2. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w drobną kostkę. 3. Rozgrzewamy olej, dodajemy mielone wołowe , rozdrabniamy widelcem. Dodajemy cebulę , czosnek oraz sól i pieprz. Wszystko przez 5 minut smażymy a na koniec dodajemy szpinak i jeszcze następne 5 minut dusimy. Następnie potrawę chłodzimy. 4. Przygotowujemy formę do tatr. Na niej układamy ciasto francuskie, nakłuwamy widelcem i na nie wsypujemy mięso. 5. Mleko, śmietanę, jajka i żółtko mieszamy na jednolitą masę ,solimy i pieprzymy, następnie wlewamy na mielone mięso. Ma samą górę kładziemy kleksy z mascarpone (najlepiej pomieszane z odrobiną gorgonzola) 6. Pieczemy w temp 200 przez 30 minut Ps.1 Wspaniale smakuje na ciepło jak i na zimno. Ps.2 Potrawa pochodzi z - annemarie wildeisen s KOCHEN [URL="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/italienische-hackfleischtorte/"]http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...ckfleischtorte/[/URL] ( znacznie lepsze zdjęcie) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mięsny tort z włoskim akcentem
Top
Bottom