Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mięso mielone z fasolką i ziemniakami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1248756" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">Główne składniki to mięso mielone, ziemniaki i fasolka szparagowa. Wszystkiego powinno być mniej więcej po równo. Przygotowanie nie jest ani nadmiernie pracochłonne ani długie, ponieważ wszystkie składniki potrzebują mniej więcej tyle samo czasu. </span><span style="font-size: 26px">Na podstawie Tina Koch & Back-Ideen 7/2011.</span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]70584[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo -wołowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg ziemniaków</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg fasolki szparagowej, poza sezonem - mrożonej</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka ziół prowansalskich</span></p><p><span style="font-size: 26px">czarny pieprz i sól do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">100 mleka</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki masła</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">100 ml wody</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki gęstej śmietany 18%</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ziemniaki obrać, pokroić w nieduże kawałki i ugotować do miękkości. Podgrzać mleko, rozpuszczając w nim masło. Do ugotowanych ziemniaków dodać mleko z masłem, po czym ziemniaki dokładnie ugnieść na puree.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki soli na pół-miękko.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">W tym czasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju obraną i posiekaną cebulę. Kiedy cebula będzie szklista, dodać mięso mielone i zioła prowansalskie. Smażyć mieszając. Kiedy mięso się podsmaży, dodać 100 ml wody i śmietanę. Chwilę razem dusić, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ziemniaki, fasolkę i mięso ułożyć w formie do zapiekania.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 20 minut.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1248756, member: 2721"] [SIZE=10]Główne składniki to mięso mielone, ziemniaki i fasolka szparagowa. Wszystkiego powinno być mniej więcej po równo. Przygotowanie nie jest ani nadmiernie pracochłonne ani długie, ponieważ wszystkie składniki potrzebują mniej więcej tyle samo czasu. [/SIZE][SIZE=10]Na podstawie Tina Koch & Back-Ideen 7/2011.[/SIZE][SIZE=10] [ATTACH=full]70584[/ATTACH] 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg fasolki szparagowej, poza sezonem - mrożonej 1 cebula 1 łyżeczka ziół prowansalskich czarny pieprz i sól do smaku 100 mleka 2 łyżki masła 100 ml wody 2 łyżki gęstej śmietany 18% Ziemniaki obrać, pokroić w nieduże kawałki i ugotować do miękkości. Podgrzać mleko, rozpuszczając w nim masło. Do ugotowanych ziemniaków dodać mleko z masłem, po czym ziemniaki dokładnie ugnieść na puree. Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki soli na pół-miękko. W tym czasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju obraną i posiekaną cebulę. Kiedy cebula będzie szklista, dodać mięso mielone i zioła prowansalskie. Smażyć mieszając. Kiedy mięso się podsmaży, dodać 100 ml wody i śmietanę. Chwilę razem dusić, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki, fasolkę i mięso ułożyć w formie do zapiekania. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 20 minut.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mięso mielone z fasolką i ziemniakami
Top
Bottom