Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mieso mielone zapiekane z dymka i zoltym serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ruzia" data-source="post: 2361" data-attributes="member: 16"><p>składniki</p><p>0,5 kg wieprzowego mielonego miesa</p><p>2 jajka</p><p>3 lyzki tartej bulki lub jedna czerstwa buleczka</p><p>sol, pieprz</p><p>mielona slodka papryka</p><p>2 plastry zoltego sera</p><p>jedna cebulka dymka lub kawaleczek pora</p><p>1 duzy pomidor</p><p>przyprawa typu czerwony delikat</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>to przepyszne danie zaczynam od rozgniecienia mieska widelcem, przyprawiam je sola, pieprzem, slodka papryka, i przyprawa czerwony Delikat, dobrze mieszam i odstawiam na bok. W tym czasie kroje dymke na drobniutkie krazki, ser zolty w drobna kostke a pomidor obieram i kroje w plastry. do mieska wsypuje bulke tarta ( jesli uzywam tej zwyklej to ja wczesniej mocze chwile w wodzie i odcisnieta dodaje do mieska), jajka i dobrze wszystko razem wyrabiam, na koniec do masy dodaje dymke i ser, i dobrze mieszam. blaszke 35x40 cm wykladam folia aluminiowa (blyszczaca strona na dol), i na folie wykladam mase, ma powstac warstwa grubosci mniej wiecej 1,5-2 cm , zostawiam z jedego boku blaszki 2 cm miejsca wolnego by tam splynal tluszczyk i woda. na miesku ukladam plastry pomidora i po odrobince zoltego sera. wszytsko zapiekam we wczesniej nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 30-40 min. po wyjeciu kroje na 8 kwadratow i podaje z ziemniaczkami.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>bardzo dobrze smakuje takze z drobno pokrojona czerwona papryka zamiast sera.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ruzia, post: 2361, member: 16"] składniki 0,5 kg wieprzowego mielonego miesa 2 jajka 3 lyzki tartej bulki lub jedna czerstwa buleczka sol, pieprz mielona slodka papryka 2 plastry zoltego sera jedna cebulka dymka lub kawaleczek pora 1 duzy pomidor przyprawa typu czerwony delikat sposób przygotowania to przepyszne danie zaczynam od rozgniecienia mieska widelcem, przyprawiam je sola, pieprzem, slodka papryka, i przyprawa czerwony Delikat, dobrze mieszam i odstawiam na bok. W tym czasie kroje dymke na drobniutkie krazki, ser zolty w drobna kostke a pomidor obieram i kroje w plastry. do mieska wsypuje bulke tarta ( jesli uzywam tej zwyklej to ja wczesniej mocze chwile w wodzie i odcisnieta dodaje do mieska), jajka i dobrze wszystko razem wyrabiam, na koniec do masy dodaje dymke i ser, i dobrze mieszam. blaszke 35x40 cm wykladam folia aluminiowa (blyszczaca strona na dol), i na folie wykladam mase, ma powstac warstwa grubosci mniej wiecej 1,5-2 cm , zostawiam z jedego boku blaszki 2 cm miejsca wolnego by tam splynal tluszczyk i woda. na miesku ukladam plastry pomidora i po odrobince zoltego sera. wszytsko zapiekam we wczesniej nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 30-40 min. po wyjeciu kroje na 8 kwadratow i podaje z ziemniaczkami. dodatkowe informacje bardzo dobrze smakuje takze z drobno pokrojona czerwona papryka zamiast sera. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mieso mielone zapiekane z dymka i zoltym serem
Top
Bottom