Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Mieszanki przyprawowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 858320" data-attributes="member: 59"><p><strong>mieszanka wloska</strong> - poza marynowaniem/przyprawianiem moze byc uzyta do przygotowania sosu wloskiego</p><p></p><p>2 lyzki zwyklej soli </p><p>1 lyzka soli czosnkowej </p><p>1 lyzka cebuli w proszku </p><p>1 lyzka cukru (drobniejszy lepszy) </p><p>1/4 lyzeczki soli selerowej</p><p>2 lyzki oregano </p><p>1 lyzeczka pieprzu </p><p>1 lyzeczka bazylii</p><p>1 lyzka natki</p><p>1/4 lyzeczki tymianku </p><p></p><p>Wymieszac i przechowywac w szczelnie zamykanym pojemniku. </p><p></p><p>Do zrobienia sosu: </p><p>2 lyzki powyzszej mieszanki</p><p>2 lyzki wody</p><p>4 lyzki octu 5%</p><p>2/3 szkl oleju (mozna polaczyc z oliwa. sama oliwa zastygnie w lodowce) </p><p></p><p>Osobiscie pietruszke lubie dodawac swieza. Suszona kojarzy mi sie zapachem z sianem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 858320, member: 59"] [B]mieszanka wloska[/B] - poza marynowaniem/przyprawianiem moze byc uzyta do przygotowania sosu wloskiego 2 lyzki zwyklej soli 1 lyzka soli czosnkowej 1 lyzka cebuli w proszku 1 lyzka cukru (drobniejszy lepszy) 1/4 lyzeczki soli selerowej 2 lyzki oregano 1 lyzeczka pieprzu 1 lyzeczka bazylii 1 lyzka natki 1/4 lyzeczki tymianku Wymieszac i przechowywac w szczelnie zamykanym pojemniku. Do zrobienia sosu: 2 lyzki powyzszej mieszanki 2 lyzki wody 4 lyzki octu 5% 2/3 szkl oleju (mozna polaczyc z oliwa. sama oliwa zastygnie w lodowce) Osobiscie pietruszke lubie dodawac swieza. Suszona kojarzy mi sie zapachem z sianem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Mieszanki przyprawowe
Top
Bottom