3 żółtka
250g mascarpone
cukier, do smaku (ja ok 5 łyżek)
starta skórka cytrynowa - z pół łyżeczki
likier miętowy - 2 łyżki
kakao - do oprószenia
liście mięty - do dekoracji
Żółtka utarłam mikserem z cukrem na gładki kogel mogel, dodałam skórkę cytrynową, wmiksowałam mascarpone, na gładka masę.
połowę masy wlałam do wyłożonej przezroczystą folią foremki, oprószyłam kakao. Do drugiej części masy dolałam 2 łyżki likieru miętowego, dokładnie utarłam mikserem, ostrożnie wylałam na warstwę kakao, udekorowałam listkami świeżej mięty i wstawiłam do zamrażarki na kilka godzin. I pyszny deserek, idealny na upały, gotowy

250g mascarpone
cukier, do smaku (ja ok 5 łyżek)
starta skórka cytrynowa - z pół łyżeczki
likier miętowy - 2 łyżki
kakao - do oprószenia
liście mięty - do dekoracji
Żółtka utarłam mikserem z cukrem na gładki kogel mogel, dodałam skórkę cytrynową, wmiksowałam mascarpone, na gładka masę.
połowę masy wlałam do wyłożonej przezroczystą folią foremki, oprószyłam kakao. Do drugiej części masy dolałam 2 łyżki likieru miętowego, dokładnie utarłam mikserem, ostrożnie wylałam na warstwę kakao, udekorowałam listkami świeżej mięty i wstawiłam do zamrażarki na kilka godzin. I pyszny deserek, idealny na upały, gotowy



