Miętowy szejk

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
I syrop jest słodki jak ulepek, a tu można miętowość dozować dowolnie i słodzić czymkolwiek - to oczywiście w tych ew. ciastach i deserach itp bo te lody są wystarczająco słodkie
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Pewnie że wskazana - odchudzający się też człowiek przeca
fiesgrins.gif
też mu się coś od życia należy.

Lody nie tuczą przecież bo spalają kalorie już na starcie - ochładzają organizm który musi się napracować żeby się ogrzać i z miejsca spala te kalorie z lodów - ja tam się tego trzymam
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
No to trzeba szybko jeść żeby nie zdążyły się roztopić! To jednak do tych 36,6 wewnętrznie musi grzać! No musi. No nie mów że nie, bo mi całą ideologię jasny trafi szlag
icon_lol.gif

Lucka

Member
Gru 1, 2008
282
0
0
poserbaby @ 1 Aug 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1325344Jak Cinka pisze.

Moniaku, to może po prostu zmniejsz ilość tych kropli. Ja lubię takie mocno miętowe, a to też może zależeć od słodkości lodów, mocy kropli, a przede wszystkim od wielkości szklanki
fiesgrins.gif
Dla mnie osobiście 30 kropli na szklankę to jest optymalna ilość
zahnlos.gif
Mam wrażenie, że dałam mniej, bo właśnie trochę się obawiałam intensywności... Ale jeszcze spróbuję, bo kupiłam 1,4 litra lodów w Biedronce za 9,90! trza to zjeść!

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
dopisuję się jako uzależniona wraz z rodziną
lecker.gif

co prawda robiłam nie z kroplami ale z syropem miętowym,
bo raz że bazalkoholowy,dwa że musze go w końcu wykończyć,ale dodawałam po łyżeczce do momentu uzyskania zadowalającego efektu.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Aaaa idźcieee!
baa.gif
dopiero z Biedrony wróciłam i ten przepis odnalazłam
ja chcę szeeejka golnąć
cry_1.gif

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
o, ja też mam syrop miętowy
icon_smile.gif
a lody mam waniliowe z Lidla (za 13zł 2,5l i są pyszne!) i chyba jutro zrobię rano
icon_smile.gif
ale dam mniej lodów, więcej mleka, bo syrop już jest baardzo słodki

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Iiii, pyszny, chlejemy właśnie
cheers.gif

fajnie odświeżające - to mówiłam ja, ta co nie cierpi gumy miętowej, tik taków i mentosów
lecker.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Wreszcie moja skleroza pozwoliła mi skompletować wszystko co niezbędne
fiesgrins.gif
łącznie ze słomkami do koktajli
fiesgrins.gif
i właśnie spijam.
20 kropli na szklankę to jest tak bardzo łagodnie miętowe, przynajmniej kiedy daje się te krople http://www.doz.pl/apteka/p1948-Krople_mietowe_Hasco_35_g nie wiem jak stężone są inne. Miłośnicy mięty spokojnie mogliby dać więcej.
Bardzo przyjemne orzeźwienie - pycha
mniam.gif

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
To ja mam jakies inne, musiałabym sprawdzić, i dla mnie są baaardzo miętowe
icon_smile.gif
Pamiętam, że jak miałam jakiś syrop miętowy do rozcieńczania wodą, to też go nie wypiłam, bo jakoś za bardzo miętowy był dla mnie. A ja lubię miętę...

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
No to skład podobny, u mnie napisano, że zawiera nie mniej jak 5% olejku i tyleż samo liścia mięty, alko/wody 80/85.
Nie mniej jak 5% a 4,54% to niewielka różnica, wnoszę zatem że Moniaku masz po prostu bardziej wyczulony zmysł smaku
icon_mrgreen.gif

poserbaby

Member
Paź 21, 2011
11,435
0
0
Ja mam takie, jak Cinka, Hasco Lek. Myślę, że one sa wszystkie bardzo podobne i to jest sprawa osobnicza, że tak powiem, co komu jak smakuje. Są tacy, co słodzą mniej i tacy, co słodzą więcej, tacy co leją pół szklanki alkoholu do drinka i tacy, co wyczują dwie krople na szklankę. Nie dalej jak wczoraj dyskutowałam z moją matką, która twierdzi, że świeży ogórek nie ma smaku. A ja go czuję we wszystkim i poprzez wszystko. No i weź gadaj
zahnlos.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy