Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Migdałki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1169587" data-attributes="member: 21647"><p>35 dkg masła</p><p>3/4 szklanki cukru pudru</p><p>3/4 łyżeczki soli</p><p>1 i 1/2 szklanki drobno mielonych migdałów</p><p>1 i 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego</p><p>3 szklanki przesianej mąki pszennej</p><p>1/3 szklanki cukru pudru, do obtaczania ciastek</p><p>Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.</p><p> W misce utrzeć masło lub margarynę, stopniowo dodawać cukier puder i sól. Miksować aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać migdały i wanilię. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę. Dobrze wymieszać.</p><p> Formować w kulki (lub rogaliki) zużywając około 1 łyżeczkę ciasta na każde ciasteczko. Położyć na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek i piec przez 15-20 minut. Ciastka nie mogą się przybrązowić. Lekko ostudzić, a następnie obtaczać w pozostałym cukrze pudrze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1169587, member: 21647"] 35 dkg masła 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 łyżeczki soli 1 i 1/2 szklanki drobno mielonych migdałów 1 i 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 3 szklanki przesianej mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru, do obtaczania ciastek Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W misce utrzeć masło lub margarynę, stopniowo dodawać cukier puder i sól. Miksować aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać migdały i wanilię. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę. Dobrze wymieszać. Formować w kulki (lub rogaliki) zużywając około 1 łyżeczkę ciasta na każde ciasteczko. Położyć na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek i piec przez 15-20 minut. Ciastka nie mogą się przybrązowić. Lekko ostudzić, a następnie obtaczać w pozostałym cukrze pudrze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Migdałki
Top
Bottom