Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Migdalowe ciasteczka przezroczyste
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 633768" data-attributes="member: 3627"><p>Oczywiscie.Na razie bez zdjecia.</p><p></p><p>10 dkg masla</p><p>10 dkg cukru</p><p>10 dkg migdalow(drobno posiekanych)</p><p>1 lyzeczka glukozy</p><p>2 lyzki smietany kremowki</p><p>2-3 lyzki maki</p><p></p><p>Stopic maslo z cukrem,podgrzac prawie do zagotowania.Ostudzic.Wmieszac reszte skladnikow.Dokladnie wymieszac.Nakladac lyzeczka na papier do pieczenia w duzych odstepach-bo sie baaaardzo rozlewaja.Piec ok.15 min-150stC.Jeszcze cieple przewieszac przez drazek lyzki drewnianej(bedzie ksztalt lodki)albo nakladac na odwrocona filizanke(bedzie ksztalt miseczki).Jak przyjda goscie-nakladac do srodka krem albo bita smietane.</p><p></p><p></p><p>Przepis norweski.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 633768, member: 3627"] Oczywiscie.Na razie bez zdjecia. 10 dkg masla 10 dkg cukru 10 dkg migdalow(drobno posiekanych) 1 lyzeczka glukozy 2 lyzki smietany kremowki 2-3 lyzki maki Stopic maslo z cukrem,podgrzac prawie do zagotowania.Ostudzic.Wmieszac reszte skladnikow.Dokladnie wymieszac.Nakladac lyzeczka na papier do pieczenia w duzych odstepach-bo sie baaaardzo rozlewaja.Piec ok.15 min-150stC.Jeszcze cieple przewieszac przez drazek lyzki drewnianej(bedzie ksztalt lodki)albo nakladac na odwrocona filizanke(bedzie ksztalt miseczki).Jak przyjda goscie-nakladac do srodka krem albo bita smietane. Przepis norweski. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Migdalowe ciasteczka przezroczyste
Top
Bottom