Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Mince pie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="poserbaby" data-source="post: 1597003" data-attributes="member: 34982"><p>Odgrzebałam przepis, więc po prostu go tu wpiszę. Nie wiem skąd go mam, używam go już od dawna.</p><p></p><p>225 g jabłek kwaskowatych (skroić w kostkę)</p><p>110 g łoju (zamieniam na smalec)</p><p>175 g rodzynków</p><p>110 g sultanków</p><p>110 g porzeczki (używam dobrej jakości żurawiny suszonej w całości)</p><p>110 g kandyzowanej skórki pomarańczowej</p><p>175 g brązowego cukru (używam mieszanki demerara i muscovado - dla aromatu)</p><p>skórka otarta z pomarańczy</p><p>skórka i sok z cytryny</p><p>25 g migdałów - płatki lub słupki</p><p>3 łyżki brandy (używam złotego rumu)</p><p></p><p>Tłuszcz topię, cukier rozpuszczam w soku i mieszam wszystko razem z owocami z wyjątkiem alkoholu. Odstawiam na ok 12 godzin dla połączenia smaków. Po tym czasie wstawiam do lekko rozgrzanego piekarnika (120 stopni) na ok 3 godziny. Studzę, dodaję alkohol, wkładam do słoika albo bezpośrednio do ciastek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="poserbaby, post: 1597003, member: 34982"] Odgrzebałam przepis, więc po prostu go tu wpiszę. Nie wiem skąd go mam, używam go już od dawna. 225 g jabłek kwaskowatych (skroić w kostkę) 110 g łoju (zamieniam na smalec) 175 g rodzynków 110 g sultanków 110 g porzeczki (używam dobrej jakości żurawiny suszonej w całości) 110 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 175 g brązowego cukru (używam mieszanki demerara i muscovado - dla aromatu) skórka otarta z pomarańczy skórka i sok z cytryny 25 g migdałów - płatki lub słupki 3 łyżki brandy (używam złotego rumu) Tłuszcz topię, cukier rozpuszczam w soku i mieszam wszystko razem z owocami z wyjątkiem alkoholu. Odstawiam na ok 12 godzin dla połączenia smaków. Po tym czasie wstawiam do lekko rozgrzanego piekarnika (120 stopni) na ok 3 godziny. Studzę, dodaję alkohol, wkładam do słoika albo bezpośrednio do ciastek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Mince pie
Top
Bottom