Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
mini pizze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ortica" data-source="post: 518560" data-attributes="member: 2991"><p>Małe pizze śródziemnomorskie</p><p></p><p>Czas przygotowania: godzina</p><p></p><p>Składniki dla 4 osób</p><p></p><p>350 g ciasta na chleb</p><p>300 g pomidorów (lub konserwowych pomidorów pelati)</p><p>cebula</p><p>ząbek czosnku</p><p>4-5 sardeli solonych (anchois)</p><p>100 g sera caciocavallo</p><p>100 ml oliwy Extra Vergine</p><p>szczypta oregano</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p></p><p>Pomidory zanurzamy we wrzątku, usuwamy skórę i nasiona i drobno kroimy. Obieramy cebulę i czosnek, myjemy, cebule kroimy na cienkie plastry a czosnek drobno siekamy.</p><p> Na patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy i smażymy do zeszklenia cebulę i czosnek, dodajemy pomidory, szczyptę soli i pieprzu i gotujemy 10-15 minut.</p><p>Sardele starannie opłukujemy z soli, usuwamy ości i kroimy na kawałki. Obieramy ze skórki ser caciocavallo i kroimy w kostkę.</p><p>Dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy; nakładamy przygotowany sos, kostki sera, kawałki sardeli i posypujemy oregano. Polewamy małe pizze strużką oliwy i kładziemy na blasze posmarowanej oliwą.</p><p>Wkładamy blachę z pizzą do piekarnika nagrzanego do 190° Celsjusza i pieczemy 20-30 minut. Podajemy ciepłe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ortica, post: 518560, member: 2991"] Małe pizze śródziemnomorskie Czas przygotowania: godzina Składniki dla 4 osób 350 g ciasta na chleb 300 g pomidorów (lub konserwowych pomidorów pelati) cebula ząbek czosnku 4-5 sardeli solonych (anchois) 100 g sera caciocavallo 100 ml oliwy Extra Vergine szczypta oregano sól i pieprz Pomidory zanurzamy we wrzątku, usuwamy skórę i nasiona i drobno kroimy. Obieramy cebulę i czosnek, myjemy, cebule kroimy na cienkie plastry a czosnek drobno siekamy. Na patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy i smażymy do zeszklenia cebulę i czosnek, dodajemy pomidory, szczyptę soli i pieprzu i gotujemy 10-15 minut. Sardele starannie opłukujemy z soli, usuwamy ości i kroimy na kawałki. Obieramy ze skórki ser caciocavallo i kroimy w kostkę. Dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy; nakładamy przygotowany sos, kostki sera, kawałki sardeli i posypujemy oregano. Polewamy małe pizze strużką oliwy i kładziemy na blasze posmarowanej oliwą. Wkładamy blachę z pizzą do piekarnika nagrzanego do 190° Celsjusza i pieczemy 20-30 minut. Podajemy ciepłe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
mini pizze
Top
Bottom