- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Wersja mini tiramisu klasycznego, przygotowana specjalnie z okazji Festiwalu Wiśni Sinistry. Oczywiście, poza wiśniami mozna użyć także innych owoców: jagód, malin czy truskawek.
Masa:
opakowanie serka mascarpone 250 g
2 żółtka
3 łyżki cukru pudru
łyżeczka cukru waniliowego
Nasączenie:
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 1/2 szklanki wody
+ 3-4 łyżeczki cukru
+ 1/4 szklanki amaretto - czyli razem 3/4 szklanki ponczu
Małe biszkopty
Wiśnie
W pucharkach układać warstwami : nasączone ponczem biszkopty- mascarpone-wiśnie. Końcową warstwą powinno być mascarpone.
wierzch posypać kakao, udekorować wisienką. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Masa:
opakowanie serka mascarpone 250 g
2 żółtka
3 łyżki cukru pudru
łyżeczka cukru waniliowego
Nasączenie:
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 1/2 szklanki wody
+ 3-4 łyżeczki cukru
+ 1/4 szklanki amaretto - czyli razem 3/4 szklanki ponczu
Małe biszkopty
Wiśnie
W pucharkach układać warstwami : nasączone ponczem biszkopty- mascarpone-wiśnie. Końcową warstwą powinno być mascarpone.
wierzch posypać kakao, udekorować wisienką. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: