Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Mintaj panierowany w zalewie octowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="fineska" data-source="post: 418593" data-attributes="member: 1377"><p>2 duże filety z mintaja rozmrozić i mozno nasolić. NAstępnie pociąć go w niewielkie kawałki które obtaczamy w mące, potem w jajku i jeszcze raz w mące tym razem wymieszanej z bułką tartą. Obsmażamy. Wstawiamy do piekarnika aby ryby doszły. Odstawiamy ryby do ostygnięcia.</p><p></p><p>Robimy zalewę.:</p><p>* litr wody</p><p>* 3/4 do 1 szkl octu ( zalęzy jak kto woli)</p><p>*4 ziarenka ziela angielskiego</p><p>*6 ziarenek pieprzu</p><p>*2 listki laurowe</p><p>*1 duża cebula pokrajana w talarki</p><p>*marchewka starta na grubej tarce</p><p>*1/2 - 1 łyżeczka soli</p><p>Wszystko gotujemy ale tylo do momentu zagotowania , kilka minut dosłownie ma wszysto wrzeć. Studzimy zalewę.</p><p></p><p>Ostudzoną rybkę przekładamy ugotowanymi warzywami i zalewamy wywarem.</p><p></p><p>Pamiętajmy, że rybę należy sporo nasolić bo woda i tak wchłonie nadmiar soli.</p><p></p><p>Odstawić najlepiej na minimum 1 dzionek.</p><p></p><p>Smacznego</p><p></p><p>Niestety nie mam zdjęć całej potrawy a tylko usmażonej rybki gotowej do zalania zalewą :</p><p>[ATTACH=full]4332[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]4333[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fineska, post: 418593, member: 1377"] 2 duże filety z mintaja rozmrozić i mozno nasolić. NAstępnie pociąć go w niewielkie kawałki które obtaczamy w mące, potem w jajku i jeszcze raz w mące tym razem wymieszanej z bułką tartą. Obsmażamy. Wstawiamy do piekarnika aby ryby doszły. Odstawiamy ryby do ostygnięcia. Robimy zalewę.: * litr wody * 3/4 do 1 szkl octu ( zalęzy jak kto woli) *4 ziarenka ziela angielskiego *6 ziarenek pieprzu *2 listki laurowe *1 duża cebula pokrajana w talarki *marchewka starta na grubej tarce *1/2 - 1 łyżeczka soli Wszystko gotujemy ale tylo do momentu zagotowania , kilka minut dosłownie ma wszysto wrzeć. Studzimy zalewę. Ostudzoną rybkę przekładamy ugotowanymi warzywami i zalewamy wywarem. Pamiętajmy, że rybę należy sporo nasolić bo woda i tak wchłonie nadmiar soli. Odstawić najlepiej na minimum 1 dzionek. Smacznego Niestety nie mam zdjęć całej potrawy a tylko usmażonej rybki gotowej do zalania zalewą : [ATTACH=full]4332[/ATTACH] [ATTACH=full]4333[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Mintaj panierowany w zalewie octowej*
Top
Bottom