Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodownik gotowany na parze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iguana" data-source="post: 96937" data-attributes="member: 11"><p>skład:</p><p>3 1/2 szklanki maki</p><p>3 łyżeczki peoszku do pieczenia</p><p>1/2 łyżeczki sody</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1 szklanka cukeru pudru</p><p>3 łyzki karmelu (palony cukier)</p><p>1/2 kostki miekkiego masła</p><p>1/3 szklanki oleju arachidowego</p><p>5 duzych jaj</p><p>2 łyzki miodu</p><p>1/2 łyżeczki imbiru i 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie</p><p></p><p>Makę, proszek, sode i sól przesiac dwa razy. </p><p>Cukier, cukier puder, masło i olej ubijac przez 2 min mikserem na srednich obrotach.</p><p>Ciągle ubijając dodawac po 1 jaju do masy maslanej (ok 2 min).</p><p>Obroty misera zmniejszyc do małych. Nie przerywając ubijania do masy jajowo - maslanej wlac cienkim strumyczkiem miód i karmel. Stopniowo dodawac make ciągle ubijajac mase , po dodaniu całej maki ubijac dalsza minute.</p><p>Ciasto wlac do formy wysmarowanej i posypanej bułka tartą. Gotować 1 godzine.</p><p></p><p></p><p>przepis jest z ksiązki "Kuchnia państwa środka" i powinien być gotowany w tortownicy ustawionej na słoikach a te z kolei w duzym garnku z 10 litrami wrzątku. Forma oczywiście przykryta. </p><p>Mysle ze wykonanie tego ciasta w foremce do baby gotowanej nie bedzie wielką zmianą... sprawdze przy okazji i zdam relacje</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iguana, post: 96937, member: 11"] skład: 3 1/2 szklanki maki 3 łyżeczki peoszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki cukru 1 szklanka cukeru pudru 3 łyzki karmelu (palony cukier) 1/2 kostki miekkiego masła 1/3 szklanki oleju arachidowego 5 duzych jaj 2 łyzki miodu 1/2 łyżeczki imbiru i 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie Makę, proszek, sode i sól przesiac dwa razy. Cukier, cukier puder, masło i olej ubijac przez 2 min mikserem na srednich obrotach. Ciągle ubijając dodawac po 1 jaju do masy maslanej (ok 2 min). Obroty misera zmniejszyc do małych. Nie przerywając ubijania do masy jajowo - maslanej wlac cienkim strumyczkiem miód i karmel. Stopniowo dodawac make ciągle ubijajac mase , po dodaniu całej maki ubijac dalsza minute. Ciasto wlac do formy wysmarowanej i posypanej bułka tartą. Gotować 1 godzine. przepis jest z ksiązki "Kuchnia państwa środka" i powinien być gotowany w tortownicy ustawionej na słoikach a te z kolei w duzym garnku z 10 litrami wrzątku. Forma oczywiście przykryta. Mysle ze wykonanie tego ciasta w foremce do baby gotowanej nie bedzie wielką zmianą... sprawdze przy okazji i zdam relacje [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodownik gotowany na parze
Top
Bottom