Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodowo-kawowe ze śmietaną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 971577" data-attributes="member: 4258"><p>Okruszku, w każdym piekarnika temperatura pieczenia inaczej się kształtuje. Te 180 stopni, to może być i więcej i mniej. A nie włączyłaś czasami termoobiegu przy tych 180 stopniach ? Termoobieg ustawiamy o mniej więcej 20 stopni mniej niż mówi przepis. Jeżeli pieczesz tradycyjnie, to blaszka powinna byc ustawiona na dole piekarnika. Jeżeli termoobieg to na środkowym. Czasami i mnie się zbyt mocno przypieka na wierzchu, to wtedy przykrywam ciasto folią aluminiową. Powinno się to robić szybko, aby nie wychłodzić piekarnika. No i piekarnik możemy otworzyć nie wcześniej niż po ok. 30 minutach pieczenia. Mam nadzieję że coś pomogłam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 971577, member: 4258"] Okruszku, w każdym piekarnika temperatura pieczenia inaczej się kształtuje. Te 180 stopni, to może być i więcej i mniej. A nie włączyłaś czasami termoobiegu przy tych 180 stopniach ? Termoobieg ustawiamy o mniej więcej 20 stopni mniej niż mówi przepis. Jeżeli pieczesz tradycyjnie, to blaszka powinna byc ustawiona na dole piekarnika. Jeżeli termoobieg to na środkowym. Czasami i mnie się zbyt mocno przypieka na wierzchu, to wtedy przykrywam ciasto folią aluminiową. Powinno się to robić szybko, aby nie wychłodzić piekarnika. No i piekarnik możemy otworzyć nie wcześniej niż po ok. 30 minutach pieczenia. Mam nadzieję że coś pomogłam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodowo-kawowe ze śmietaną
Top
Bottom