Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodowy tort
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 900725" data-attributes="member: 17357"><p>ciasto:</p><p>* 200 g. cukru, </p><p>* 100 g. miodu, </p><p>* 1 łyżeczka sody </p><p>* 1 jajko, </p><p>* 150 g. masła abo margaryny </p><p>Wszystkie składniki razem wymieszać i doprowadzić do wrzenia, a potem wsypać łyżeczkę sody. Masa bardzo się spieni. Zdjąć z ognia i wymieszać z * 500 g. mąki (ciasto powinno być miękkie i plastyczne) Podzielić na 5 części i upiec cienkie placki przez ok. 5 - 7 minut</p><p>krem:</p><p>* 500-600 g. tłustej śmietany ubić z * 1 szklanką cukru pudru, dodać * 1 szklankę orzechów włoskich.Zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin , potem wstawić do lodówki</p><p></p><p>[ATTACH=full]45968[/ATTACH]</p><p>(rozmiar formy 28 cm w średnicy</p><p>śmietana 30% tłustej)</p><p>Bardzo dziękuję Krystynie za pomoc!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 900725, member: 17357"] ciasto: * 200 g. cukru, * 100 g. miodu, * 1 łyżeczka sody * 1 jajko, * 150 g. masła abo margaryny Wszystkie składniki razem wymieszać i doprowadzić do wrzenia, a potem wsypać łyżeczkę sody. Masa bardzo się spieni. Zdjąć z ognia i wymieszać z * 500 g. mąki (ciasto powinno być miękkie i plastyczne) Podzielić na 5 części i upiec cienkie placki przez ok. 5 - 7 minut krem: * 500-600 g. tłustej śmietany ubić z * 1 szklanką cukru pudru, dodać * 1 szklankę orzechów włoskich.Zostawić w pokojowej temperaturze na kilka godzin , potem wstawić do lodówki [ATTACH=full]45968[/ATTACH] (rozmiar formy 28 cm w średnicy śmietana 30% tłustej) Bardzo dziękuję Krystynie za pomoc! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Miodowy tort
Top
Bottom