Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Miś uszatek - racuszki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 853417" data-attributes="member: 15338"><p>Takie racuszki można robić naszym milusińskim od 15 miesiąca życia.</p><p> Każdy niejadek skusi się na coś tak apetycznie przyrządzonego.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">mąka - 12 dag,</li> <li data-xf-list-type="ul">proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki,</li> <li data-xf-list-type="ul">jaja - 1 szt,</li> <li data-xf-list-type="ul">masło stopione - 1 łyżka,</li> <li data-xf-list-type="ul">sól - 1 szczypta,</li> <li data-xf-list-type="ul">maślanka 1 szklanka,</li> <li data-xf-list-type="ul">cukier - 1 łyżka,</li> <li data-xf-list-type="ul">masło - do smażenia</li> </ul><p>do dekoracji <ul> <li data-xf-list-type="ul">serek homogenizowany gęsty</li> <li data-xf-list-type="ul">dżem czerwony</li> <li data-xf-list-type="ul">jagody czarne</li> <li data-xf-list-type="ul">syrop klonowy</li> </ul><p>Do miksera wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól, dodajemy jajko, maślankę i stopione, przestudzone masło.</p><p> Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 30 minut.</p><p> </p><p> Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy 4 duże racuszki.</p><p> Z reszty ciasta smażymy malutkie racuszki na uszy.</p><p> Ciasta starczy na 4 misie.</p><p> </p><p> Na talerzach układamy 1 duży i 2 małe racuszki.</p><p> Duży racuszek to głowa a małe układamy jako uszy.</p><p> Robimy oczy ze śmietany i jagód, noski z jagód, a buzie z dżemu. </p><p> </p><p> Tuż przed podaniem polewamy je syropem klonowym -będą smaczniejsze.</p><p></p><p>[ATTACH=full]41432[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41433[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]41434[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Takie racuszki robię dla moich wnuków - bliźniaków - rozrabiaków.</p><p> A przepis zaczerpnęłam z czasopisma &quot;Mama i dziecko&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 853417, member: 15338"] Takie racuszki można robić naszym milusińskim od 15 miesiąca życia. Każdy niejadek skusi się na coś tak apetycznie przyrządzonego. [LIST][*]mąka - 12 dag, [*]proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki, [*]jaja - 1 szt, [*]masło stopione - 1 łyżka, [*]sól - 1 szczypta, [*]maślanka 1 szklanka, [*]cukier - 1 łyżka, [*]masło - do smażenia [/LIST] do dekoracji[LIST][*]serek homogenizowany gęsty [*]dżem czerwony [*]jagody czarne [*]syrop klonowy [/LIST] Do miksera wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól, dodajemy jajko, maślankę i stopione, przestudzone masło. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy 4 duże racuszki. Z reszty ciasta smażymy malutkie racuszki na uszy. Ciasta starczy na 4 misie. Na talerzach układamy 1 duży i 2 małe racuszki. Duży racuszek to głowa a małe układamy jako uszy. Robimy oczy ze śmietany i jagód, noski z jagód, a buzie z dżemu. Tuż przed podaniem polewamy je syropem klonowym -będą smaczniejsze. [ATTACH=full]41432[/ATTACH] [ATTACH=full]41433[/ATTACH] [ATTACH=full]41434[/ATTACH] Takie racuszki robię dla moich wnuków - bliźniaków - rozrabiaków. A przepis zaczerpnęłam z czasopisma "Mama i dziecko" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Miś uszatek - racuszki
Top
Bottom