Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Misiankowa szarlotka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1350434" data-attributes="member: 1024"><p>Siedzi w piecu, tylko ciasto inne.</p><p> Spodu nie podpiekałam i nie smarowalam białkiem, tylko wysypałam mielonymi migdałami.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Pyszna, super krucha, bez zakalca.</p><p></p><p>[ATTACH=full]77359[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]77352[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Proporcje ciasta ku pamięci:</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 1/4 szklanki mąki (pół na pół pełnoziarnista Lubelli i krupczatka)</span></p><p><span style="font-size: 26px">250 g tłuszczu (pół na pół masło i smalec)</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/4 szklanki cukru - pudru</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka proszku do pieczenia</span></p><p><span style="font-size: 26px">cukier waniliowy</span></p><p><span style="font-size: 26px">szczypta soli </span></p><p><span style="font-size: 26px">2 żółtka</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu</span></p><p><span style="font-size: 26px">Jabłka po obraniu i pokrojeniu w ćwiartki (więcej się zmieści) od razu ułożyłam na cieście posypanym zmielonymi migdałami , oprószyłam cukrem trzcinowym i cymanomem.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Forma - kwadratowa tortownica o boku 24 cm. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1350434, member: 1024"] Siedzi w piecu, tylko ciasto inne. Spodu nie podpiekałam i nie smarowalam białkiem, tylko wysypałam mielonymi migdałami. EDIT: Pyszna, super krucha, bez zakalca. [ATTACH=full]77359[/ATTACH] [ATTACH=full]77352[/ATTACH] [SIZE=8]Proporcje ciasta ku pamięci: 2 1/4 szklanki mąki (pół na pół pełnoziarnista Lubelli i krupczatka) 250 g tłuszczu (pół na pół masło i smalec) 1/4 szklanki cukru - pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli 2 żółtka 2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu Jabłka po obraniu i pokrojeniu w ćwiartki (więcej się zmieści) od razu ułożyłam na cieście posypanym zmielonymi migdałami , oprószyłam cukrem trzcinowym i cymanomem. Forma - kwadratowa tortownica o boku 24 cm. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Misiankowa szarlotka
Bottom