Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Misiankowy mazurek kajmakowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Milunia" data-source="post: 262291" data-attributes="member: 148"><p>kruchy spód upieczony na złoty kolor</p><p>0,5 l słodkiej śmietanki</p><p>400 g cukru</p><p>100 g masła</p><p>1 łyżka rozpuszczalnej kawy</p><p>Śmietankę z cukrem gotujemy stale mieszając "do nitki". Lekko przestudzoną masę ucieramy drewnianą łyżką, aż będzie miała konsystencję gęstej śmietany. Teraz dodajemy roztarte, miękkie masło i nadal pracowicie ucieramy. 1 łyżkę dobrej kawy rozprowadzamy odrobiną wody, dodajemy do kajmaku i jeszcze przez chwilę ucieramy. Masę rozsmarowujemy natychmiast na wystudzonym mazurkowym blacie i dekorujemy orzechami. Do masy kajmakowej można dodać - ze wspaniałym efektem - 25 a nawet więcej ml rumu, koniaku lub spirytusu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Milunia, post: 262291, member: 148"] kruchy spód upieczony na złoty kolor 0,5 l słodkiej śmietanki 400 g cukru 100 g masła 1 łyżka rozpuszczalnej kawy Śmietankę z cukrem gotujemy stale mieszając "do nitki". Lekko przestudzoną masę ucieramy drewnianą łyżką, aż będzie miała konsystencję gęstej śmietany. Teraz dodajemy roztarte, miękkie masło i nadal pracowicie ucieramy. 1 łyżkę dobrej kawy rozprowadzamy odrobiną wody, dodajemy do kajmaku i jeszcze przez chwilę ucieramy. Masę rozsmarowujemy natychmiast na wystudzonym mazurkowym blacie i dekorujemy orzechami. Do masy kajmakowej można dodać - ze wspaniałym efektem - 25 a nawet więcej ml rumu, koniaku lub spirytusu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Misiankowy mazurek kajmakowy
Top
Bottom