Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Młoda kapusta duszona z koperkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1307691" data-attributes="member: 5092"><p>główka kapusty</p><p>duży pęczek koperku</p><p>4 duże cebule</p><p>1-2 szt konserwa mięsna tłuszczowa w słoiku (zależnie od wielkości kapusty)</p><p>sól, pieprz ziarnisty i mielony, ziele angielskie, liście laurowe</p><p></p><p>Zawartość słoika lub słoików z konserwą wrzucamy do garnka, gdy się rozgrzeje, wkładamy posiekaną cebulę, całość.</p><p>Niech się dusi a my w tym czasie poszatkujemy a raczej pokroimy niezbyt drobno kapustę. Gdy cebula jest szklista, dokładamy posiekaną kapustę. Do słoików po konserwie wlewamy pół szkl wrzącej wody i też wlewamy do kapusty. Dusimy pod przykryciem, przyprawy dodajemy w trakcie duszenia. </p><p>Siekamy koperek i dodajemy do kapusty najpierw tę część z łodyżkami, czyli ok 2/3 pęczka. Resztę dodajemy na sam koniec, zagotowujemy krótko i kapusta gotowa. </p><p>Nie zaprawiam jej niczym, taka jest najlepsza. Oczywiście doprawiamy wg swojego gustu . Podajemy na obiad z młodymi kartofelkami. </p><p>A to, co zostanie, pakujemy w słoiki i pasteryzujemy ok 25 minut, gdy wystygną wynosimy do piwnicy. Zimą wystarczy ugotować ziemniaki i podgrzać kapustę. Bardzo lubię taki letni obiad zimą.</p><p></p><p>Tak wygląda:</p><p>[ATTACH=full]74555[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1307691, member: 5092"] główka kapusty duży pęczek koperku 4 duże cebule 1-2 szt konserwa mięsna tłuszczowa w słoiku (zależnie od wielkości kapusty) sól, pieprz ziarnisty i mielony, ziele angielskie, liście laurowe Zawartość słoika lub słoików z konserwą wrzucamy do garnka, gdy się rozgrzeje, wkładamy posiekaną cebulę, całość. Niech się dusi a my w tym czasie poszatkujemy a raczej pokroimy niezbyt drobno kapustę. Gdy cebula jest szklista, dokładamy posiekaną kapustę. Do słoików po konserwie wlewamy pół szkl wrzącej wody i też wlewamy do kapusty. Dusimy pod przykryciem, przyprawy dodajemy w trakcie duszenia. Siekamy koperek i dodajemy do kapusty najpierw tę część z łodyżkami, czyli ok 2/3 pęczka. Resztę dodajemy na sam koniec, zagotowujemy krótko i kapusta gotowa. Nie zaprawiam jej niczym, taka jest najlepsza. Oczywiście doprawiamy wg swojego gustu . Podajemy na obiad z młodymi kartofelkami. A to, co zostanie, pakujemy w słoiki i pasteryzujemy ok 25 minut, gdy wystygną wynosimy do piwnicy. Zimą wystarczy ugotować ziemniaki i podgrzać kapustę. Bardzo lubię taki letni obiad zimą. Tak wygląda: [ATTACH=full]74555[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Młoda kapusta duszona z koperkiem
Top
Bottom