Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Młoda kapusta duszona z marchwką i koperkiem.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1518430" data-attributes="member: 52944"><p>1 młoda kapusta</p><p>1 marchew</p><p>3 młode cebule z szczypiorem</p><p>1 pęczek koperku</p><p>3 listki laurowe</p><p>3 ziarenka ziela angielskiego</p><p>sól</p><p>czarny pieprz</p><p>olej lub masło</p><p></p><p>Z Kapusty zdejmuje pierwsze liście, przepoławiam i drobno szatkuję.</p><p>Marchew obieram i kroję w plasterki</p><p>Cebule obieraj, rozdrabniam i podsmażam na kilku łyżkach oleju lub masła.</p><p>Do do większego garnka wkładam kapustę, podsmażoną cebulę, listki laurowe, ziele angielskie.</p><p>Dolewam ok 3 szklanek wody i duszę na małym ogniu przez godzinę ( podczas duszenia mieszam i w razie potrzeby dolewam odrobinę przegotowanej wody )</p><p>Gdy kapusta jest miękka, doprawiam w razie potrzeby jeszcze solą, pieprzem. ( Można również doprawić odrobiną kwasku cytrynowego ).</p><p>Pod koniec duszenia dodaję poszatkowany drobno koperek ( kilka gałązek w zależności od wielkości pęczka ).</p><p>Podaję ze świeżym pieczywem.</p><p>Smacznego...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1518430, member: 52944"] 1 młoda kapusta 1 marchew 3 młode cebule z szczypiorem 1 pęczek koperku 3 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego sól czarny pieprz olej lub masło Z Kapusty zdejmuje pierwsze liście, przepoławiam i drobno szatkuję. Marchew obieram i kroję w plasterki Cebule obieraj, rozdrabniam i podsmażam na kilku łyżkach oleju lub masła. Do do większego garnka wkładam kapustę, podsmażoną cebulę, listki laurowe, ziele angielskie. Dolewam ok 3 szklanek wody i duszę na małym ogniu przez godzinę ( podczas duszenia mieszam i w razie potrzeby dolewam odrobinę przegotowanej wody ) Gdy kapusta jest miękka, doprawiam w razie potrzeby jeszcze solą, pieprzem. ( Można również doprawić odrobiną kwasku cytrynowego ). Pod koniec duszenia dodaję poszatkowany drobno koperek ( kilka gałązek w zależności od wielkości pęczka ). Podaję ze świeżym pieczywem. Smacznego... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Młoda kapusta duszona z marchwką i koperkiem.
Top
Bottom