Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Młoda kapusta po wiejsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="reniam_123" data-source="post: 1678266" data-attributes="member: 14366"><p>Jest to letnia wersja <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40191" target="_blank">kapusty z fasolą</a></p><p></p><p>Gotowanie kapusty zaczynam od ziemniaków, tzn 2-3 drobno pokrojone ziemniaki gotuję i ubijam tłuczkiem razem z wodą w której się gotowały, robię też jasną zasmażkę na cebuli, u mnie na maśle z dodatkiem odrobiny oleju. W międzyczasie szatkuję dwie młode kapusty, zalewam wrzątkiem i jak się zagotuje wszystko razem łączę, chwilę pogotuję, do miękkości kapusty, dodaję ze trzy łyżki śmietany, łyżkę koncentratu pomidorowego i szczyptę kwasku cytrynowego do smaku (babcia dawała łyżkę octu), doprawiam solą, pieprzem, magą i oczywiście koperek. </p><p></p><p>Jeżeli kapusta wydaje mi się za rzadka to zaprawiam ją jeszcze odrobiną mąki rozmieszanej w wodzie.</p><p></p><p>Jak kapusta nie jest już taka młoda, tzn lipcowa czy sierpniowa to dodaję też ugotowaną białą, drobną fasolę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="reniam_123, post: 1678266, member: 14366"] Jest to letnia wersja [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40191"]kapusty z fasolą[/URL] Gotowanie kapusty zaczynam od ziemniaków, tzn 2-3 drobno pokrojone ziemniaki gotuję i ubijam tłuczkiem razem z wodą w której się gotowały, robię też jasną zasmażkę na cebuli, u mnie na maśle z dodatkiem odrobiny oleju. W międzyczasie szatkuję dwie młode kapusty, zalewam wrzątkiem i jak się zagotuje wszystko razem łączę, chwilę pogotuję, do miękkości kapusty, dodaję ze trzy łyżki śmietany, łyżkę koncentratu pomidorowego i szczyptę kwasku cytrynowego do smaku (babcia dawała łyżkę octu), doprawiam solą, pieprzem, magą i oczywiście koperek. Jeżeli kapusta wydaje mi się za rzadka to zaprawiam ją jeszcze odrobiną mąki rozmieszanej w wodzie. Jak kapusta nie jest już taka młoda, tzn lipcowa czy sierpniowa to dodaję też ugotowaną białą, drobną fasolę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Młoda kapusta po wiejsku
Top
Bottom