- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Młode ziemniaki z koprem
1 kg młodych ziemniaków
pęczek koperku
masło
1. Ziemniaki szorujemy szczoteczką, albo oskrobujemy nożem. Gotujemy na parze 30 - 40 minut. Na ugotowane ziemniaki kładziemy kilka kawałeczków masła. Wszystko wstrząsamy by masło obtoczyło ziemniaki. Posypujemy posiekanym koprem. Można minimalnie posolić.
2. Doskonale smakują ze schłodzonym kefirem.

1 kg młodych ziemniaków
pęczek koperku
masło
1. Ziemniaki szorujemy szczoteczką, albo oskrobujemy nożem. Gotujemy na parze 30 - 40 minut. Na ugotowane ziemniaki kładziemy kilka kawałeczków masła. Wszystko wstrząsamy by masło obtoczyło ziemniaki. Posypujemy posiekanym koprem. Można minimalnie posolić.
2. Doskonale smakują ze schłodzonym kefirem.