Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moelleux au chocolat
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 586767" data-attributes="member: 4449"><p>Jest to jedno z najpopularniejszych ciast dla dzieci na podwieczorek we Fancji-zarowno w srody jak i w niedziele, lekko zmodyfikowane moze tez byc extra tortem na urodziny.Nie jest ono suche,ale bardzo czekoladowe.</p><p>A oto przepis:</p><p></p><p>przygotowanie-20min</p><p>pieczenie-30min</p><p>trudnosc-bardzo latwa</p><p></p><p>skladniki:</p><p>200gr gorzkiej czekolady</p><p>125gr masla</p><p>100gr maki</p><p>1,5lyz. proszku do pieczenia</p><p>4 jajka</p><p>200gr cukru</p><p>1 szczypta soli</p><p></p><p>W garnuszku rozpuscic maslo i czekolade (ja to robie w mikrofalowce,ale trzeba uwazac,podgrzewac bardzo krotko).Zdjac z ognia poczekac chwilke i dodac make z proszkiem.Rozgrzac piekarnik do 180°C.</p><p>Zoltka z cukrem ubic do bialosci, nastepnie polaczyc z czekolada.Ubic bialka ze szczypta soli na sztywna piane i polaczyc z reszta czekoladowej mikstury.</p><p>Wlac ciasto do okraglej tortownicy (obwod 26 do 28 cm)-wysmarowanej wczesniej maslem i wysypanej maka.</p><p>Piec okolo 30min-sprawdzic wbijajac w ciasto koncowke noza,jesli bedzie ona sucha-ciasto jest gotowe.</p><p>Zeby wyjac z tortownicy-poczekac az ciasto ostygnie.</p><p>Zycze smacznego.</p><p></p><p>[ATTACH=full]17747[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 586767, member: 4449"] Jest to jedno z najpopularniejszych ciast dla dzieci na podwieczorek we Fancji-zarowno w srody jak i w niedziele, lekko zmodyfikowane moze tez byc extra tortem na urodziny.Nie jest ono suche,ale bardzo czekoladowe. A oto przepis: przygotowanie-20min pieczenie-30min trudnosc-bardzo latwa skladniki: 200gr gorzkiej czekolady 125gr masla 100gr maki 1,5lyz. proszku do pieczenia 4 jajka 200gr cukru 1 szczypta soli W garnuszku rozpuscic maslo i czekolade (ja to robie w mikrofalowce,ale trzeba uwazac,podgrzewac bardzo krotko).Zdjac z ognia poczekac chwilke i dodac make z proszkiem.Rozgrzac piekarnik do 180°C. Zoltka z cukrem ubic do bialosci, nastepnie polaczyc z czekolada.Ubic bialka ze szczypta soli na sztywna piane i polaczyc z reszta czekoladowej mikstury. Wlac ciasto do okraglej tortownicy (obwod 26 do 28 cm)-wysmarowanej wczesniej maslem i wysypanej maka. Piec okolo 30min-sprawdzic wbijajac w ciasto koncowke noza,jesli bedzie ona sucha-ciasto jest gotowe. Zeby wyjac z tortownicy-poczekac az ciasto ostygnie. Zycze smacznego. [ATTACH=full]17747[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moelleux au chocolat
Top
Bottom