Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mój kurczak na kiszonej kapuście*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Brid" data-source="post: 85154" data-attributes="member: 356"><p>6-8 udek lub spory kurczak</p><p>Przyprawa do kurczaka Kamis lub inna w/g uznania </p><p>1-11/2 kg kapusty kiszonej</p><p>olej</p><p></p><p>Udka lub podzielonego kurczaka posypać przyprawą, odstawić na 1/2 godziny. Brytfankę wysmarować olejem,na dno wyłożyć wypłukaną kapustę kiszoną na to udka lub porcjowanego kurczaka skropić olejem.Zapiekać ok.11/2 godziny.Podawać gorące mięso z kapustą z chlebem lub ziemniakami. Potrawa sama w sobie jest pyszna mnie najlepiej smakuje kapusta gdy przejdzie przyprawą do kurczaka.Nie dodawać za dużo przypraw, a szczególnie soli wtedy kapusta nie będzie smaczna wręcz słona.</p><p></p><p>Przepis ten pochodzi z mojej książki na innym forum. Nick też jest inny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Brid, post: 85154, member: 356"] 6-8 udek lub spory kurczak Przyprawa do kurczaka Kamis lub inna w/g uznania 1-11/2 kg kapusty kiszonej olej Udka lub podzielonego kurczaka posypać przyprawą, odstawić na 1/2 godziny. Brytfankę wysmarować olejem,na dno wyłożyć wypłukaną kapustę kiszoną na to udka lub porcjowanego kurczaka skropić olejem.Zapiekać ok.11/2 godziny.Podawać gorące mięso z kapustą z chlebem lub ziemniakami. Potrawa sama w sobie jest pyszna mnie najlepiej smakuje kapusta gdy przejdzie przyprawą do kurczaka.Nie dodawać za dużo przypraw, a szczególnie soli wtedy kapusta nie będzie smaczna wręcz słona. Przepis ten pochodzi z mojej książki na innym forum. Nick też jest inny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Mój kurczak na kiszonej kapuście*
Top
Bottom