Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Moja "Świeżonka"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tillandsja" data-source="post: 404156" data-attributes="member: 222"><p>oj i u mnie jadalo sie kiedys &quot;swiezonke&quot; nawet nie wiedzialam,. ze to sie tak nazywa, a o to co znalazlam w necie i jest bardzo zblizone do tej ktora robilam moja mama, nie bylo tam grzybow.</p><p></p><p>CYTAT<strong>1. Świeżonka – mięso wieprzowe z chowu tradycyjnego</strong> </p><p>&#8226; Podgardle </p><p>&#8226; Boczek </p><p>&#8226; Łopatka </p><p>&#8226; Karkówka </p><p>&#8226; Przyprawy: Sól kamienna, grubo ziarnista (Wieliczka) </p><p>Pieprz czarny, grubo mielony </p><p>Pieprz biały, zielony </p><p>Papryka czerwona, mielona (ostra) </p><p>Oregano </p><p>Tymianek </p><p>Majeranek </p><p>Cząber </p><p>Pieprz kayen </p><p></p><p></p><p>&#8226; Dodatki: Cebula pokrojona w krążki </p><p>Czosnek </p><p>Według uznania pieczarki lub grzyby leśne, najlepiej prawdziwe, blanszowane lub suszone </p><p></p><p></p><p>Na głębokiej patelni przesmażamy pokrojone podgardle i boczek a na wytopiony tłuszcz podajemy pokrojone mięso a następnie dodatki i przyprawy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tillandsja, post: 404156, member: 222"] oj i u mnie jadalo sie kiedys "swiezonke" nawet nie wiedzialam,. ze to sie tak nazywa, a o to co znalazlam w necie i jest bardzo zblizone do tej ktora robilam moja mama, nie bylo tam grzybow. CYTAT[B]1. Świeżonka – mięso wieprzowe z chowu tradycyjnego[/B] • Podgardle • Boczek • Łopatka • Karkówka • Przyprawy: Sól kamienna, grubo ziarnista (Wieliczka) Pieprz czarny, grubo mielony Pieprz biały, zielony Papryka czerwona, mielona (ostra) Oregano Tymianek Majeranek Cząber Pieprz kayen • Dodatki: Cebula pokrojona w krążki Czosnek Według uznania pieczarki lub grzyby leśne, najlepiej prawdziwe, blanszowane lub suszone Na głębokiej patelni przesmażamy pokrojone podgardle i boczek a na wytopiony tłuszcz podajemy pokrojone mięso a następnie dodatki i przyprawy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Moja "Świeżonka"
Top
Bottom