- Lis 18, 2007
- 3,319
- 1
- 0
Jakis czas temu postanowilam poeksperymentowac i wyszlo mi cos takiego
A oto przepis na 2-3 os.
nadzienie:
25 dag mielonego miesa
4 pieczarki
1 cukinia wystarczy mala
1 marchewka
2 czerwone celule
1 pora (cala biala i zieklona czesc)
papryka dowolna ja lubie zielona
1 puszka pomidorow (jesli macie cale pomidory w puszcze to wystarczy je pogniesc widelcem ja dala pomidory pokrojone w kostke)
ziola prowansalskie (2 lyzki)
1 czerwone chili, sol
Sos:
2 czubkowate lyzki maki
2 lyzki margaryny lub masla
1/3 szkl mleka
100ml smietany kremowki
puszka ananasa
10-11 rurek canneloni, 200g sera startego i 50g parmezanu(niekoniecznie)
Najlepiej niegotowac rurek bo potem bardzo ciezko jest wlozyc farsz do srodka.
Przepis Agatki dal mi rozwiazania na to by rurki czasem nie byly twarde, wystarczy przed wstawieniem do piekarnika odczekac 30 min wowczas mamy 100 % pewnosci ze bedzie wszystko ok
pokroic celubke w kostke tak samo postapiuc z reszta skladnikow tylko por pokroic w krazki, rozgrzac patelnie wrzucuc miesko i cebule, po 2 minutkc reszte skladnikow, po 5 minztach wrzucuc cala puszke pomidorow, gdy sok leko odparuje zdjac z ognia wrzucuc ziola i posolic.
Gdy fafsz lekko przestygnia napelniac rurki(farszu powinno zostac)
Sos : do malego garnka wrzucic margaryne potem make, mieszac by niepowstaly grudki, wlewac stopniowo mleko wymieszane z smietana a potem caly sok z ananasa. Uprzednio pokroic ananasa w kostke. Gdy sos bedzie gotowy troche go posolic i wrzucic calego pokrojonego ananasa.
Zaroodporne naczynie posmarowac sosem ananasowym jakies 3-4 lyzki, ukladac na nim 10 -11 rurek cannelloni posypac serem, przykryc pozostalym farszem znowu posypac serem, na to wlac caly sos ananasowy posypac serem i parmezanem. Odstawic na 30 minut i piec w temp 180° przez 30 minut.
Polecam bardzo pyszne mojemu mezowi bardzo smakowalo, jesli ktos lubi bardziej ostre potrawy polecam dodac 2 papryczki chili. Smacznego

A oto przepis na 2-3 os.
nadzienie:
25 dag mielonego miesa
4 pieczarki
1 cukinia wystarczy mala
1 marchewka
2 czerwone celule
1 pora (cala biala i zieklona czesc)
papryka dowolna ja lubie zielona
1 puszka pomidorow (jesli macie cale pomidory w puszcze to wystarczy je pogniesc widelcem ja dala pomidory pokrojone w kostke)
ziola prowansalskie (2 lyzki)
1 czerwone chili, sol
Sos:
2 czubkowate lyzki maki
2 lyzki margaryny lub masla
1/3 szkl mleka
100ml smietany kremowki
puszka ananasa
10-11 rurek canneloni, 200g sera startego i 50g parmezanu(niekoniecznie)
Najlepiej niegotowac rurek bo potem bardzo ciezko jest wlozyc farsz do srodka.
Przepis Agatki dal mi rozwiazania na to by rurki czasem nie byly twarde, wystarczy przed wstawieniem do piekarnika odczekac 30 min wowczas mamy 100 % pewnosci ze bedzie wszystko ok
pokroic celubke w kostke tak samo postapiuc z reszta skladnikow tylko por pokroic w krazki, rozgrzac patelnie wrzucuc miesko i cebule, po 2 minutkc reszte skladnikow, po 5 minztach wrzucuc cala puszke pomidorow, gdy sok leko odparuje zdjac z ognia wrzucuc ziola i posolic.
Gdy fafsz lekko przestygnia napelniac rurki(farszu powinno zostac)
Sos : do malego garnka wrzucic margaryne potem make, mieszac by niepowstaly grudki, wlewac stopniowo mleko wymieszane z smietana a potem caly sok z ananasa. Uprzednio pokroic ananasa w kostke. Gdy sos bedzie gotowy troche go posolic i wrzucic calego pokrojonego ananasa.
Zaroodporne naczynie posmarowac sosem ananasowym jakies 3-4 lyzki, ukladac na nim 10 -11 rurek cannelloni posypac serem, przykryc pozostalym farszem znowu posypac serem, na to wlac caly sos ananasowy posypac serem i parmezanem. Odstawic na 30 minut i piec w temp 180° przez 30 minut.
Polecam bardzo pyszne mojemu mezowi bardzo smakowalo, jesli ktos lubi bardziej ostre potrawy polecam dodac 2 papryczki chili. Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: