Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje ciasto krówkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="edyta4" data-source="post: 901374" data-attributes="member: 6860"><p>Szukałam tutaj takiego przepisu i nie widzę (ale gdybym się myliła to proszę moderatora o usunięcie tematu)</p><p></p><p>Biszkopt:</p><p>ubić 5 białek ze szczyptą soli, dodać 5 łyżek cukru i 5 żółtek.</p><p>Przesiać 5 łyżek mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Delikatnie łyżką połączyć to z masą jajeczną. Piec w temp. 190stC ok.20minut.</p><p></p><p>Masa I:</p><p>2 szkl mleka + 1/2 kostki margaryny &quot;Palma&quot; + 1/4 szkl cukru zagotować</p><p>1/2 szkl mleka + 3/4 szkl mąki pszennej + 4 żółtka dokładnie wymieszać mikserem i dodać do gotującego się mleka (tego z cukrem i margaryną). Ugotować z tego budyń, wystudzić. Kostkę margaryny Palma utrzeć &quot;na puch&quot;, dodawać stopniowo zimny budyń.</p><p>Masa II</p><p>puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotujemy na wolnym ogniu w naczyniu wypełnionym wodą ok.3godziny.</p><p>znacznie prościej - kupujemy puszkę gotowej masy krówkowej <a href="http://www.el24.eu/prodinfo.php?item_id=29774&pkt_id=&pro_id=&char_id=" target="_blank">http://www.el24.eu/prodinfo.php?item_id=29...d=&char_id=</a></p><p>Masa III</p><p>250-300ml śmietany kremówki ubić z łyżką cukru pudru i 2 &quot;śmietan-fixami&quot;.</p><p></p><p>Przełożenie ciasta:</p><p>do blaszki w której piekł się biszkopt włożyć już wystudzony biszkopt,</p><p>na to położyć masę I</p><p>układamy warstwę krakersów (jeden obok drugiego)</p><p>na krakersy masę II</p><p>na to znów warstwa krakersów</p><p>masa III</p><p>na koniec udekorować kleksami polewy lub wiórkami czekolady</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="edyta4, post: 901374, member: 6860"] Szukałam tutaj takiego przepisu i nie widzę (ale gdybym się myliła to proszę moderatora o usunięcie tematu) Biszkopt: ubić 5 białek ze szczyptą soli, dodać 5 łyżek cukru i 5 żółtek. Przesiać 5 łyżek mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Delikatnie łyżką połączyć to z masą jajeczną. Piec w temp. 190stC ok.20minut. Masa I: 2 szkl mleka + 1/2 kostki margaryny "Palma" + 1/4 szkl cukru zagotować 1/2 szkl mleka + 3/4 szkl mąki pszennej + 4 żółtka dokładnie wymieszać mikserem i dodać do gotującego się mleka (tego z cukrem i margaryną). Ugotować z tego budyń, wystudzić. Kostkę margaryny Palma utrzeć "na puch", dodawać stopniowo zimny budyń. Masa II puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotujemy na wolnym ogniu w naczyniu wypełnionym wodą ok.3godziny. znacznie prościej - kupujemy puszkę gotowej masy krówkowej [URL="http://www.el24.eu/prodinfo.php?item_id=29774&pkt_id=&pro_id=&char_id="]http://www.el24.eu/prodinfo.php?item_id=29...d=&char_id=[/URL] Masa III 250-300ml śmietany kremówki ubić z łyżką cukru pudru i 2 "śmietan-fixami". Przełożenie ciasta: do blaszki w której piekł się biszkopt włożyć już wystudzony biszkopt, na to położyć masę I układamy warstwę krakersów (jeden obok drugiego) na krakersy masę II na to znów warstwa krakersów masa III na koniec udekorować kleksami polewy lub wiórkami czekolady[B][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje ciasto krówkowe
Top
Bottom