Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje łatwe i szybkie Brownies
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joannas" data-source="post: 30941" data-attributes="member: 76"><p>2 szklanki cukru</p><p>1 kostka masła</p><p>3/4 szklanki kakao</p><p>3 jaja</p><p>zapach waniliowy</p><p>2,5 szklanki mąki</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>0,5 łyżeczki sody</p><p>1,5 szklanki mleka</p><p></p><p>Rozpuścić masło. Dodać cukier i kakao, przestudzić. Mieszać i dodawać jaja, zapach, mąkę, proszek, sodę oraz mleko.</p><p>Wysmarować prostokatną blachę masłem. Wylać ciasto na blachę. Rozgrzac piekarnik. Piec ok. 20 minut (nie więcej) w temperaturze 180. Po wystygnięciu pokroić na kwadraty.</p><p></p><p>Pod koniec pieczenia, sprawdzić ciasto patyczkiem (by się upewnic, że nie jest surowe). Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladowa, ale nie jest to konieczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joannas, post: 30941, member: 76"] 2 szklanki cukru 1 kostka masła 3/4 szklanki kakao 3 jaja zapach waniliowy 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1,5 szklanki mleka Rozpuścić masło. Dodać cukier i kakao, przestudzić. Mieszać i dodawać jaja, zapach, mąkę, proszek, sodę oraz mleko. Wysmarować prostokatną blachę masłem. Wylać ciasto na blachę. Rozgrzac piekarnik. Piec ok. 20 minut (nie więcej) w temperaturze 180. Po wystygnięciu pokroić na kwadraty. Pod koniec pieczenia, sprawdzić ciasto patyczkiem (by się upewnic, że nie jest surowe). Po upieczeniu można polać ciasto polewą czekoladowa, ale nie jest to konieczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Moje łatwe i szybkie Brownies
Bottom