Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Moje racuchy wigilijne,drożdżowe, postne*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 814747" data-attributes="member: 1024"><p>Izydorko, może skorzystaj z tych sprawdzonych przeze mnie wielokrotnie proporcji:</p><p>2 1/2 szklanki mąki</p><p>szczypta soli</p><p>1 1/2 szklanki letniego mleka</p><p>2 jajka</p><p>25 g drożdży</p><p>1 łyżka cukru</p><p></p><p>Zrobić rozczyn z drożdży, cukru, 1/2 szklanki letniego mleka i 2 łyżek mąki.</p><p>Wyrośnięty rozczyn dodać do pozostałych składników i dobrze wyrobić drewnianą łyżką lub rózgą.</p><p>Będzie stosunkowo rzadkie. </p><p>Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.</p><p>Nabierać delikatnie łyżką wyrośnięte ciasto tak, by nie zruszyć jego struktury.</p><p>Smażyć na dużej ilości średnio rozgrzanego tłuszczu.</p><p></p><p>Wychodzą bardzo smaczne i puchate.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 814747, member: 1024"] Izydorko, może skorzystaj z tych sprawdzonych przeze mnie wielokrotnie proporcji: 2 1/2 szklanki mąki szczypta soli 1 1/2 szklanki letniego mleka 2 jajka 25 g drożdży 1 łyżka cukru Zrobić rozczyn z drożdży, cukru, 1/2 szklanki letniego mleka i 2 łyżek mąki. Wyrośnięty rozczyn dodać do pozostałych składników i dobrze wyrobić drewnianą łyżką lub rózgą. Będzie stosunkowo rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Nabierać delikatnie łyżką wyrośnięte ciasto tak, by nie zruszyć jego struktury. Smażyć na dużej ilości średnio rozgrzanego tłuszczu. Wychodzą bardzo smaczne i puchate. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Moje racuchy wigilijne,drożdżowe, postne*
Top
Bottom