Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mokra tarta śliwkowo-serowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mysz" data-source="post: 753303" data-attributes="member: 1843"><p>ja robilam w szklanej formie do tarty. </p><p></p><p>ciasto:</p><p>1,5 szklanki mąki </p><p>pół szklanki cukru pudru</p><p>pól kostki margaryny</p><p>1 jajko </p><p>szczypta soli</p><p></p><p>ugnieśc na kulę. zawinąć w folię i odstawić do lodówki na pół godziny. ja zapomniałam a i tak się udało</p><p></p><p>formę wysmarowac tłuszczem, wyłożyć ciastem, podpiec w piekarniku (200 stopni przez kwadrans)</p><p></p><p>nadzienie:</p><p>1 budyń (proszek) waniliowy (z cukrem)</p><p>250 g twarogu śmietankowego</p><p>3/4 szklanki cukru pudru</p><p>szklanka śmietany 30% (z braku laku dałam 18%)</p><p>2 jajka </p><p>śliwki węgierki bez pestek (wg przepisu 300 gram, ja dalam na oko)</p><p></p><p>składniki na nadzienie zmiksować. bez śliwek oczywiscie. wyłożyć na podpieczony spód. poupychać śliwek wg uznania i możliwosci</p><p></p><p>piec jeszcze około 30-35 minut</p><p></p><p>smacznego</p><p></p><p>zdjecia jutro</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mysz, post: 753303, member: 1843"] ja robilam w szklanej formie do tarty. ciasto: 1,5 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru pól kostki margaryny 1 jajko szczypta soli ugnieśc na kulę. zawinąć w folię i odstawić do lodówki na pół godziny. ja zapomniałam a i tak się udało formę wysmarowac tłuszczem, wyłożyć ciastem, podpiec w piekarniku (200 stopni przez kwadrans) nadzienie: 1 budyń (proszek) waniliowy (z cukrem) 250 g twarogu śmietankowego 3/4 szklanki cukru pudru szklanka śmietany 30% (z braku laku dałam 18%) 2 jajka śliwki węgierki bez pestek (wg przepisu 300 gram, ja dalam na oko) składniki na nadzienie zmiksować. bez śliwek oczywiscie. wyłożyć na podpieczony spód. poupychać śliwek wg uznania i możliwosci piec jeszcze około 30-35 minut smacznego zdjecia jutro [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mokra tarta śliwkowo-serowa
Top
Bottom