- Lut 10, 2009
- 90
- 0
- 0
Przepis z magazynu Gourmet
Składniki:
* 2 kromki chleba o zwartym miąższu
* 1 do 2 łyżeczek musztardy
* 4 lub 5 pikli
* 2 plasterki szynki
* 2 plasterki wędzonego indyka (tak naprawdę dajcie wędlinę, którą lubicie)
* 3 plasterki sera żółtego
* 1/2 ząbka czosnku
* 1/2 łyżki majonezu
* 1 duże jajko
* 2 łyżki mleka
* 1 łyżka masła
* Na pierwszej kromce rozsmaruj musztardę, ułóż gęsto pikle, nakryj plastrami wędliny, następnie połóż ser. W miseczce zmieszaj drobno posiekany ząbek czosnku z majonezem, solą i pieprzem (do smaku). Złóż kanapkę.
*
Na talerzu zmieszaj jajko z mlekiem, obtocz w nim kanapkę. Na patelni roztop masło. Smaż kanapkę na odkrytej patelni z obu stron tak, żeby była złoto- brązowa. Zdejmij z patelni, przykryj i odczekaj 1 minutę.
* Podawaj natychmiast. Smacznego!!

Składniki:
* 2 kromki chleba o zwartym miąższu
* 1 do 2 łyżeczek musztardy
* 4 lub 5 pikli
* 2 plasterki szynki
* 2 plasterki wędzonego indyka (tak naprawdę dajcie wędlinę, którą lubicie)
* 3 plasterki sera żółtego
* 1/2 ząbka czosnku
* 1/2 łyżki majonezu
* 1 duże jajko
* 2 łyżki mleka
* 1 łyżka masła
* Na pierwszej kromce rozsmaruj musztardę, ułóż gęsto pikle, nakryj plastrami wędliny, następnie połóż ser. W miseczce zmieszaj drobno posiekany ząbek czosnku z majonezem, solą i pieprzem (do smaku). Złóż kanapkę.
*
Na talerzu zmieszaj jajko z mlekiem, obtocz w nim kanapkę. Na patelni roztop masło. Smaż kanapkę na odkrytej patelni z obu stron tak, żeby była złoto- brązowa. Zdejmij z patelni, przykryj i odczekaj 1 minutę.
* Podawaj natychmiast. Smacznego!!
