Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Morele w sosie własnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 879963" data-attributes="member: 10341"><p>Z tego, co zrozumiałam to tak, tylko już w wyłączonym piekarniku. Ja do tej pory nakładałam do słoików gorącą zawartość przetworów, szczelnie zakręcałam wieczka i odwracałam je do góry dnem bez pasteryzacji. Tak też bym zrobiła i tym razem, ale chciałam zrobić wszystko zgodnie z przepisem, dlatego zabrałam się za pasteryzowanie. Inne moje przetwory, bez pasteryzacji, opisaną wyżej metodą, też trzymają się dość długo. W końcu licho wie, co jest najlepsze. Ale Ty nie sugeruj się moimi rozważaniami, tylko pasteryzuj w piekarniku, tak jak ustalałaś z <strong>dziunią. </strong>Nic nie wybuchnie, to ja też Ci gwarantuję, a następnym razem spróbuję również metody piekarnikowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 879963, member: 10341"] Z tego, co zrozumiałam to tak, tylko już w wyłączonym piekarniku. Ja do tej pory nakładałam do słoików gorącą zawartość przetworów, szczelnie zakręcałam wieczka i odwracałam je do góry dnem bez pasteryzacji. Tak też bym zrobiła i tym razem, ale chciałam zrobić wszystko zgodnie z przepisem, dlatego zabrałam się za pasteryzowanie. Inne moje przetwory, bez pasteryzacji, opisaną wyżej metodą, też trzymają się dość długo. W końcu licho wie, co jest najlepsze. Ale Ty nie sugeruj się moimi rozważaniami, tylko pasteryzuj w piekarniku, tak jak ustalałaś z [B]dziunią. [/B]Nic nie wybuchnie, to ja też Ci gwarantuję, a następnym razem spróbuję również metody piekarnikowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Morele w sosie własnym
Top
Bottom