Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Morele w sosie własnym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 881285" data-attributes="member: 1215"><p>Mamy w sadzie drzewa morelowe. W poprzednich latach robiłam przetwory z moreli i na podstawie własnego doświadczenia mogę stwierdzić, że morele włożone do słoików ze skórką po otwarciu są gorzkie. Być może robiłam coś nie tak jak należy,ale nie sądzę. Trudno zepsuć coś tak prostego. Ponadto morele zmieniaja kolor, robią brązowawe i nieapetyczne z wyglądu. Powtarzam - to jest moje doświadczenie i nie twierdzę, że tak musi być.</p><p></p><p>Natomiast przecier zrobiony z moreli z dodatkiem cukru jest bardzo smaczny, zachowuje piękny pomarańczowy kolor i doskonale nadaje sie do naleśników na przykład. Jest wprawdzie nieco rzadki, ale zapewne dlatego, że nie odparowywałam mocno owoców a tylko przetarłam przez sito aby pozbyc sie skórek i dosypałam cukru.</p><p></p><p>W tym roku urodzaj na morele byl bardzo dobry. Owoce rozdałam, przetworów nie robiłam,przeciery mam z lat poprzednich. </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 881285, member: 1215"] Mamy w sadzie drzewa morelowe. W poprzednich latach robiłam przetwory z moreli i na podstawie własnego doświadczenia mogę stwierdzić, że morele włożone do słoików ze skórką po otwarciu są gorzkie. Być może robiłam coś nie tak jak należy,ale nie sądzę. Trudno zepsuć coś tak prostego. Ponadto morele zmieniaja kolor, robią brązowawe i nieapetyczne z wyglądu. Powtarzam - to jest moje doświadczenie i nie twierdzę, że tak musi być. Natomiast przecier zrobiony z moreli z dodatkiem cukru jest bardzo smaczny, zachowuje piękny pomarańczowy kolor i doskonale nadaje sie do naleśników na przykład. Jest wprawdzie nieco rzadki, ale zapewne dlatego, że nie odparowywałam mocno owoców a tylko przetarłam przez sito aby pozbyc sie skórek i dosypałam cukru. W tym roku urodzaj na morele byl bardzo dobry. Owoce rozdałam, przetworów nie robiłam,przeciery mam z lat poprzednich. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Morele w sosie własnym
Top
Bottom