Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Morelowe ciasto z Montpellier
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="beata-74" data-source="post: 722425" data-attributes="member: 6960"><p>Proste i pyszne</p><p>Ciasto:</p><p>2szklanki mąki</p><p>1 kostka masła</p><p>1/2 szklanki cukru </p><p>2 żółtka</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>70 dag moreli</p><p>2 jajka</p><p>3/4 szklanki śmietany 30 %</p><p>5 łyżek cukru</p><p>migdały</p><p></p><p>zagnieść ciasto z podanych składników włożyć do lodówki na 30 min. wyjąć rozwałkować i wylepić formę podpiec w temp.180 stopniach przez 20 min ,morele umyć przekroić na połówki ,osuszyć i ułożyć na cieście skórka do góry .Zalać śmietaną rozbełtaną z jajkiem i cukrem .Piec w 180 stopniach przez 20 min posypać posiekanymi migdałami i dopiec w 200 stopniach przez kolejne 10 min . super na ciepło i na zimno</p><p>[ATTACH=full]28081[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]28082[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="beata-74, post: 722425, member: 6960"] Proste i pyszne Ciasto: 2szklanki mąki 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru 2 żółtka Nadzienie: 70 dag moreli 2 jajka 3/4 szklanki śmietany 30 % 5 łyżek cukru migdały zagnieść ciasto z podanych składników włożyć do lodówki na 30 min. wyjąć rozwałkować i wylepić formę podpiec w temp.180 stopniach przez 20 min ,morele umyć przekroić na połówki ,osuszyć i ułożyć na cieście skórka do góry .Zalać śmietaną rozbełtaną z jajkiem i cukrem .Piec w 180 stopniach przez 20 min posypać posiekanymi migdałami i dopiec w 200 stopniach przez kolejne 10 min . super na ciepło i na zimno [ATTACH=full]28081[/ATTACH] [ATTACH=full]28082[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Morelowe ciasto z Montpellier
Top
Bottom