- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Seler naciowy - cztery gałązki, por, cebula, czosnek, trzy marchewki, puszka pomidorów - całe w zalewie, słoik małży w sosie własnym, krewetki koktailowe, duży płat dorsza, oliwa, pieprz, sól, pietruszka do posypania.
zeszklić por, cebulę i czosnek, dodać posiekany seler i utartą na tarce o grubych oczkach marchewkę, podlać trochę wodą, udusić, oddać pomidory, warzywa doprowadzić do miękkości, dodać bulion część zmiksować, tak by zupa miała kremową konstystencji, wrzucić pokrojonego w kostkę dorsza, krewetki, odcedzone małże zagotować. Niech postoi z godzinę, żegby sie przegryzło, smacznego
zeszklić por, cebulę i czosnek, dodać posiekany seler i utartą na tarce o grubych oczkach marchewkę, podlać trochę wodą, udusić, oddać pomidory, warzywa doprowadzić do miękkości, dodać bulion część zmiksować, tak by zupa miała kremową konstystencji, wrzucić pokrojonego w kostkę dorsza, krewetki, odcedzone małże zagotować. Niech postoi z godzinę, żegby sie przegryzło, smacznego