Morska pomidorówka

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Seler naciowy - cztery gałązki, por, cebula, czosnek, trzy marchewki, puszka pomidorów - całe w zalewie, słoik małży w sosie własnym, krewetki koktailowe, duży płat dorsza, oliwa, pieprz, sól, pietruszka do posypania.

zeszklić por, cebulę i czosnek, dodać posiekany seler i utartą na tarce o grubych oczkach marchewkę, podlać trochę wodą, udusić, oddać pomidory, warzywa doprowadzić do miękkości, dodać bulion część zmiksować, tak by zupa miała kremową konstystencji, wrzucić pokrojonego w kostkę dorsza, krewetki, odcedzone małże zagotować. Niech postoi z godzinę, żegby sie przegryzło, smacznego
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy